Cum să te dezbraci cu stil


De preconcepții, firește! 


Știți acele texte motivaționale scrise de diverse vedete care te îndeamnă să îți dai în fiecare zi noi motive să te priveșți în oglindă și să vezi ceea ce ai putea fi? Ei bine, nu le urăsc fără niciun motiv.... O fac pentru că simplul adevăr este că nu ai nevoie de nimic altceva decât de lucrurile pe care le ai deja ACUM. Nu mâine, nu ieri, nu peste două săptămâni. Ai ghicit! Eu cred că ești perfectă așa cum ești! Dar asta știi deja! Astăzi vom vorbi despre cum să te îmbraci pentru jobul pe care îți doreșți să îl ai. Eșți asistant manager, junior whatever, casieră sau bonă, eșți pur și simplu fata sau băiatul de la corespondență? Ei bine, eu, Iulia Albu, te voi învața CUM să te îmbraci pentru a dobândi jobul pe care știi că îl meriți.

1.      Nici pe „sub”, nici pe „deasupra”. Don’t un(der)dress!
 
Nu te îmbrăca niciodată „umil”. Un costum clasic va arata întotdeauna impecabil, însă atenție le materiale. Un bumbac de calitate sau cașmirul sunt alegeri ideale, însă nu singulare.  
 
2.      Accesorizează inteligent!
 
Alege o broșă, o eșarfă sau un pochette. Niciodată nu supralicita cu cercei opulenți, coliere extravagante sau colecția de brățări cu valoare sentimentală (șțiți voi la ce mă refer aici).

3.      O felină pe toc lină. Încălță-te pentru tine, nu pentru jobul pe care îl ai!
 
Respectă-te și alege pantofi comozi și de calitate, nu neapărat de la vreun brand sonor. Ar fi chiar ridicol să porți la serviciu o pereche de pantofi care costă cât salariul tău pe două luni. O asemenea aroganță ar transmite un mesaj greșit, și, crede-mă, chiar nu vrei asta.
 

4.      Eu te car, tu mă(car) ai? Alege-ți geanta potrivită!
 
Geanta de birou nu trebuie să fie o geantă pe care ai lua-o în general că să cari acte. Pentru asta există serviete. Și în niciun caz nu trebuie să arate a geantă de seară. Alege o geantă neutră pe care să o poți purta în mai multe zile ale săptămânii. Biroul nu este totuși locul unde să faci parada modei.

5.      De-a fir a par. Iubește-ți părul!
 
Părul tău trebuie să fie întodeauna impecabil, dacă alegi să nu te machiezi deloc la birou, de exemplu, părul trebuie să fie mereu curat și aranjat, niciodată prea coafat sau ars. Uită de nuanțe care se întrețin greu și de coafuri ridicol de solicitante, pentru a le realiza în grabă la 8 dimineață. Felul în care arăți trebuie să îți aducă bucurie, nu bătăi inutile de cap. Exclus gene false xxx D sau extensii.
 
 
6.      Buzele tale două pridvoare! 
 
Nu exagera cu machiajul la birou. Îți recomand să porți ruj roșu doar cu condiția ca restul machiajului să fie natural. Vrei destul timp și spațiu pentru extravaganțe odată ce îți atingi obiectivul? Privește-ți întotdeauna interlocutorul în ochi! Nu te subestima. Privește pe toată lumea ca egalul tău și treataza-i cu respect. Fii prietenoasă cu colegii și nu uita că vei impune respect doar în măsura în care îl oferi.
 
7.     Zâmbește!
 
Nimic nu este mai convingător decât încrederea în tine. Nimeni nu ar cumpăra „un produs” în care nici măcar vânzătorul nu crede.
 
Să aveți o zi bună la birou, fetele mele #Imperfect-e!

Mă puteți urmări și La Măruță, în fiecare marți, pe PRO TV: 
 
FULLSCREEN
Cum să te dezbraci cu stil
  • /

related posts