15 lucruri interesante pe care sigur nu le stiai despre filmul "Home Alone"


"Home Alone" este, fara indoiala, filmul preferat de Craciun al romanilor. Desi il vedem in fiecare an insa, exista o multime de lucruri pe care nu le stim despre el. Iata 15 informatii pe care sigur nu le-ai mai citit pana acum despre pelicula cu Macaulay Culkin:


Fara filmul "Uncle Buck", nu ar fi existat "Home Alone". Ideea de a face un film despre un pusti ramas, din greseala, singur acasa de sarbatori i-a venit producatorului John Hughes in timp ce filma "Uncle Buck", o alta pelicula in care apare Macaulay Culkin. 


Fara "Home Alone" nu ar fi existat nici "Harry Potter". Regizorul Chris Columbus a devenit incredibil de faimos dupa ce a regizat "Home Alone". Abia dupa aceea a reusit sa semneze contracte importante, el ajungand sa creeze lumea din "Harry Potter si Piatra Filosofala" si "Harry Potter si Camera Secretelor". Asadar, daca nu ar fi dat lovitura cu "Home Alone", Chris Columbus nu ar fi putut sa recreeze lumea micutului vrajitor.


Macaulay Culkin nu este singurul membru al familiei Culkin care apare in "Home Alone". Fratele lui mai mic, Kieran, joaca rolul varului lui Kevin, Fueller, "cunoscut" pentru faptul ca face pe el in pat.


Rolul unchiului Frank a fost scris special pentru actorul Kelsey Grammer, insa acesta a refuzat sa joace in film.


Robert De Niro si Jon Lovitz au refuzat rolul lui Harry Lime, care i-a revenit in cele din urma lui Joe Pesci, care l-a evitat pe cat a putut de mult pe Macaulay pe platourile de filmare, astfel incat pustiului sa-i fie cu adevarat frica de el.


In celebra scena in care Harry il musca pe Kevin, Joe Pesci chiar l-a muscat pe Macaulay Culkin, lasandu-i acestuia o cicatrice pe deget pe care o are chiar si acum.


Scena cu tarantula este 100% reala si nu a fost folosita recuzita pentru ea. Daniel Stern, actorul care a jucat rolul celuilalt hot, Marv, a acceptat sa i se puna insecta pe fata o singura data. El a mimat insa tipetele, care au fost adaugate apoi, in post productie, intrucat nu a vrut sa sperie tarantula si sa ii declanseze acesteia un posibil comportament agresiv.


Pentru scena in care Marv calca pe treptele in care Kevin a batut cuie, Daniel Stern a purtat picioare de cauciuc. Astfel, a evitat orice fel de leziune.


Poza cu presupusa iubita a lui Buzz, fratele lui Kevin, nu este reala. Fiul directorului de imagini a fost imbracat in fata si fotografiat special, intrucat lui Chris Columbus, adica regizorului, i s-a parut prea dur sa ia peste picior o adolescenta si s ao introduca intr-o scena de film.


Secventa de film folosita de Kevin pentru a-l speria pe majordomul bagacios in New York a fost creata special pentru "Home Alone". Nu exista niciun film care sa se numeasca "Angels With Filthy Souls".


Datorita "Home Alone", Talkboy a fost transformat intr-un dispozitiv functional. Initial, acesta a fost folosit doar ca recuzita pe platourile de filmare si nu functiona, insa fanii au facut diferite petitii si l-au transformat intr-un electronic 100% real. 


Sora mai mare a lui Kevin din film, Megan, este sportiva olimpica. Hilary Wolf a facut parte din echipa nationala de judo a Statelor Unite in anii 1996 si 2000.


Filmul "Home Alone" a fost difuzat in cinematografele din SUA foarte mult timp. Pelicula a avut premiera la jumatatea lunii noiembrie din 1990 si a ramas in program pana in iunie 1991. Mai mult decat atat, a fost locul 1 in box-office 12 saptamani la rand.


In Polonia, incepand cu anul 1990, "Home Alone" a fost difuzat in fiecare an de televiziunea nationala.


Exista o teorie a conspiratiei legata de "Singur acasa". Se spune ca Elvis ar aparea intr-una din scenele de aeroport ca parte din actorii de figuratie si ca starul nu era mort in anul in care s-a filmat prima parte a seriei "Home Alone".

FULLSCREEN
15 lucruri interesante pe care sigur nu le stiai despre filmul "Home Alone"
  • /


related posts