7 semne că ai nevoie de o vacanță


 Nimeni nu poate nega importanța vacanței. Sunt o mulțime de studii care demonstrează că un concediu poate reduce nivelul de stres. Iată care sunt principalele semne că ai nevoie urgent de o pauză. 

Tag-uri:

1. Ai sentimente negative

 

 Ești plictisit și întâmpini dificultăți în găsirea motivației pentru a-ți face munca. Nu te mai simți satisfăcut și ești încărcat de sentimente negative atunci când ești la job. 

 

 

2. Ai dureri fizice

 

Când vă simțiți anxioși sau copleșiți la locul de muncă, creierul eliberează hormoni de stres, ca răspuns "luptă-sau-fugi" la orice provoacă stresul. De-a lungul timpului, asta se poate transforma în reacții chimice - creșterea frecvenței pulsului, a tensiunii arteriale, transpirații, până la afecțiuni mai severe cum ar fi dureri în piept, dureri de spate, dureri de cap, probleme gastrointestinal , amețeli și leșin. Epuizarea care vine cu un volum mare de muncă poate, de asemenea, să slăbească sistemul imunitar și te face mai sensibil la viruși și infecții.

 


3. Te lupți să dormi

 

Aceiași hormoni de stres pot face, de asemenea, să-ți fie foarte greu să adormi.  Asociația Americană de Psihologie arată că o treime din angajați nu au opt ore de somn recomandate în fiecare noapte, deoarece nu au timp, în timp ce o a treia parte nu poate adormi, deoarece are prea multe gânduri. 

 

4. Faceți greșeli la locul de muncă

 

Răspunsul "luptă sau fugi" face mai mult decât să vă dăuneze sănătății și să vă distrugă capacitatea de a dormi.  În timp, poate să afecteze memoria, precum și abilitățile de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor.

 

 

5. Aveți obiceiuri nesănătoase 

 

Dacă în mod regulat apelați la un pahar de vin pentru a vă relaxa sau căutați confort în mâncăruri nesănătoase și gustări dulci, este posibil să suferiți de arsuri.

La sfârșitul unei zile lungi, s-ar putea să fii prea obosit să mergi la sală și apoi să te uiți la televizor.

 

 

6. Chiar și cea mai mică problemă pare greu de depășit

 

Proiectele care au fost ușor de rezolvat ar putea să nu mai pară așa de ușoare. O lipsă de perspectivă sănătoasă asupra problemelor poate fi cu siguranță un semn pe care trebuie să-l recalibrați mental, ne avertizează specialiștii.

 

 

7. Munca a devenit viața ta

Lucrezi toată ziua și apoi te duci acasă și te gândești să muncești în continuare. V-ați abandonat hobby-urile și activitățile preferate deoarece ați alocat tot timpul pentru a lucra și sunteți prea epuizați să faceți altceva. Din această cauză, conversațiile cu prietenii și familia tind să se învârtă în jurul muncii.

 

Dacă bifezi 3 din aceste 7 semne, este clar că ai nevoie urgent de o vacanță.

related posts