A murit Leonard Cohen


Muzicianul canadian s-a stins la varsta de 82 de ani.


Anuntul a fost facut pe pagina acestuia de Facebook. "Cu mare durere va anuntam ca legendarul poet, compozitor si artist, Leonard Cohen, a incetat din viata. A fost cu adevarat un vizionar si ne va fi dor de vocea lui.",  a declarat agentul artistului.
"Tatal meu s-a stins impacat in casa sa din Los Angeles. A scris pana in ultimele sale momente din viata, pastrandu-si candoarea si umorul.", declara fiul artistului, Adam.

Leonard Cohen tocmai ce isi lansase cel de-al 14-lea album, "You Want It Darker", luna trecuta.

Nascut in 1963, la Montreal, Leonard Cohen s-a facut remarcat ca poet, scriitor si compozitor. Marea sa iubire a fost dintotdeauna literatura. Cohen si-a lansat primul volum de poezii in 1956. Romanul de debut a fost publicat in 1963. Artistul a declarat ca s-a indreptat spre muzica doar pentru ca nu putea sa traiasca decent ca poet. 


Cu vocea sa speciala, cu un timbru grav, Leonard Cohen a cucerit inimile milioanelor de fani din toata lumea.  Hituri precum "Dance me to the End of Love" sau" In my secret Life" au generat peste 1500 de coveruri pe plan international. Leonard Cohen se gandea la moarte. "Sunt pregatit sa mor. Sper ca nu o sa fie prea incomod.",  le-a declarat artistul jurnalistilor de la The Guardian. Ulterior, a revenit asupra afirmatiiei. A declarat, cu mult umor, in The New Yorker: "Am afirmat recent ca sunt gata sa mor, dar am exagerat. Mi-a placut intotdeauna sa dramatizez. Vreau sa traiesc vesnic!" Artistul canadian suferea de depresie de foarte multi ani. Cohen n-a fost niciodata casatorit, dar are doi copii: o fata si un baiat. Marea sa iubire si totodata muza sa, Marianne Ihlen, s-a stins in luna iulie, iar artistul i-a scris o scrisoare chiar cu cateva zile inainte de disparitie, in care ii amintea ca o iubeste si ca o va urma "cat de curand".


Leonard Cohen a concertat de trei ori in Romania.  A primit numeroase premii internationale, iar in 2008 a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame. 

 

FULLSCREEN
A murit Leonard Cohen
  • /

related posts