Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre momentul în care restricțiile se vor relaxa


A trecut o lună de când în România a fost aunțată starea de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus, iar populația va fi nevoită să mai stea cel puțin încă o lună în case.


Despre relaxarea restricțiilor au tot vorbit, în ultimele săptămâni, autoritățile și diferiți reprezentanți ai Guvernului, printre aceștia regăsindu-se Raed Arafat, Nelu Tătaru, Marcel Vela, dar și Klaus Iohannis. Zilele trecute, în perioada Sărbătorilor Pascale, și Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balș” a oferit detalii despre momentul în care românii vor putea să iasă din nou din case.

„Dacă stăm potoliți, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie vom putea ieși din case. Dacă nu stăm potoliți, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim. Evoluţia «în dromader» înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie în lunile iulie - august, după care din septembrie - octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi la ceea ce spun şi alte ţări, China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a spus Adrian Streinu-Cercel pentru Agerpres.

foto: Agerpres

Vezi și: Folosirea corectă a măştii chirurgicale. #PoartăMască

related posts

Modifică setările cookies