Ally Mc Beal, serialul blestemat: ele au fost primele anorexice de la tv. Cum arata in prezent Calista Flockhart si Portia de Rossi


Se pare ca serialul Ally McBeal era... blestemat. Doua dintre actritele principale, Calista Flockhart si Portia de Rossi, au suferit de anorexie si au fost la un pas de moarte.


Calista Flockhart a devenit celbra dupa ce a fost distribuita in serialul Ally McBeal. Desi in acea perioada tinea ascuns faptul ca avea grave probleme cu alimentatia, in cele din urma a dezvaluit ca a fost anorexica. La un moment dat a ajuns sa cantareasca numai 44 de kg la 1.66 m. Din cauza ca nu manca mai nimic, in 1999 a lesinat pe platourile de filmare.

Actrita a povestit ca refuza sa manance din cauza ca simtea o presiune enorma din partea industriei filmului de a ramane slaba. M-am fortat mult si mi-am distrus sistemul imunitar.

Calista spune ca a reusit sa invinga in cele din urma anorexia, desi nici in prezent nu arata prea sanatos.

Foto: Calista Flockhart, 2011, HEPTA

Blestemul anorexiei a atins-o si pe colega sa de platou, Portia de Rossi. Cea care a reusit sa o aduca la normal a fost sotia sa Ellen DeGeneres.

“Ellen m-a salvat”, spunea Portia despre Ellen. Cele doua s-au cunoscut in perioada in care Portia suferea de anorexie. “Mancam doar 300 de calorii pe zi. Nu eram mandra de asta, dar era o recunoastere clara a autocontrolului. E clar ca am avut ceva vointa sa ajung la doar 37 kg. Si de asta ma tineam. Nu ma gandeam la nimic altceva”, i-a marturisit ea lui Oprah cand a venit in emisiunea ei pentru a-si promiva cartea in care povestise despre problemele prin care a trecut.

Foto: Portia de Rossi, 2011, HEPTA

Anorexia consta intr-o tulburare alimentara cu implicatii fizice si emotionale. O persoana anorexica are o greutate mult sub cea standard, impunandu-si limite foarte drastice pentru cantitatea de alimente pe care are voie sa o consume.

Anorexia pe termen lung sau formele grave pot duce la infometare, alterarea importanta a starii de sanatate si chiar la deces. Anorexia poate deveni o boala cronica, chiar daca este posibila recuperarea completa cu un tratament adecvat.

related posts

Modifică setările cookies