Angelina Jolie a suferit o dubla mastectomie. Citeste declaratia cutremuratoare a actritei despre acest gest extrem


Intr-un articol intitulat "Optiunea mea medicala", publicat astazi in New York Times, vedeta a scris ca a suferit aceasta operatie deoarece este purtatoare a unei gene "defectuoase" care ii creşte riscul de cancer ovarian si de san.


"Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani si a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca sa isi cunoasca primul nepot si sa il tina in brate. Dar restul copiilor mei nu vor avea sansa de a o cunoaste si de a afla ce fiinta plins de gratie era", si-a inceput actrita editorialul in The New York Times.

Potrivit actritei, in varstă de 37 de ani, medicii i-au spus ca prezintă un risc de 87% sa dezvolte cancer mamar si un risc de 50% pentru cancer ovarian, din cauza genei mostenite de la mama ei (BRCA1).

"Cand am aflat care este situatia, am decis sa iau masuri pentru a minimiza riscurile cat se poate de mult", a mai scris ea, completand: "Am decis sa fac o dubla mastectomie, preventiv".  "Am inceput cu sanii, deoarece riscul de cancer la san este mai mare decat cel de cancer ovarian, iar operatia este mai complexa", a mai scris vedeta, precizand ca, după această procedura complexa, care a durat trei luni, riscul de a dezvolta cancer mamar a scazut la 5%.

Angelina n-a uitat sa-i multumeasca in editorial si logodnicului ei, Brad Pitt, care, a spus ea, o iubeste si o sprijina in aceste momente dificile:

"Brad a fost la Pink Lotus Breast Center, unde am fost tratata, tot timpul cat au durat operatiile. Am reusit sa gasim momente in care sa radem impreuna. Stiam ca acesta este cel mai bun lucru pe care putem sa-l facem pentru familia noastra si ca ne va apropia mai mult. Si asa s-a intamplat".

Cuplul are impreuna 6 copii, 3 dintre ei fiind adoptati. "Pot sa le spun copiilor mei ca nu mai au niciun motiv sa se teama ca ma vor pierde din cauza cancerului la san", a scris Angelina.

Cat despre motivul pentru care a decis sa-si publice drama personala, actrita a explicat:

"Am ales sa-mi fac publica povestea pentru ca sunt atatea femei care nu stiu ca ar putea fi bolnave de cancer. Sper ca si ele sa poata sa se testeze genetic si, dacă afla ca prezinta un risc ridicat, vor sti si ele ca au alternative puternice".

Spune si tu: ce parere ai despre gestul actritei si despre decizia de a-l impartasi public?

related posts