Anunț de ultim moment al Ministrului Sănătății. Nelu Tătaru: "Dacă unii vor, vom ajunge și la starea de urgență"


Ministrul Sănătății a transmis recent că România ar putea ajunge în curând în situația tragică în care s-au aflat Spania și Italia la începutul pandemiei, situație la care cu toții ne uitam și ne îngrozeam. În plus, starea de urgență poate reveni, "dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul",  a mai spus acesta.


Deși consideră că situația în care se află România în acest moment nu este complet scăpată de sub control, Nelu Tătatru consideră că acum trecem printr-un alt episod al epidemiei, pe care nu și l-a dorit nimeni, iar pentru aceasta, "o parte din vină o avem cu toții".

"Carantina o să o putem da la diverse localități când întrunesc niște criterii și avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!" - a spus Nelu Tătaru pentru Antena 3.

"Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania", a mai adăugat ministrul. 

România a înregistrat ieri un nou record al cazurilor noi de COVID-19. Au fost înregistrate 1.112 cazuri noi, din 20.085 de teste efectuate. De asemenea, alte 25 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus.

În total, în România au murit 2.126 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Sursă foto: Agerpres

related posts

Modifică setările cookies