Avertisment din SUA: Pandemia ar putea intra în cea mai mortală fază, dacă nu ne vaccinăm


Varianta indiană a noului coronavirus este tot mai periculoasă, avertizează cercetătorii din întreaga lume, iar în ultimele 24 de ore autoritățile din India au oferit date alarmante: 94.000 de persoane s-au îmbolnăvit, iar 6.148 au murit de COVID-19!


Din cauza mutației pe care o are din India noul coronavirus, specialiștii din SUA vin și ei cu un anunț sumbru: pandemia ar putea intra în cea mai mortală fază, dacă populația nu se vaccinează. Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, care citează New York Times, Zeynep Tufekci, o profesoară turcă de la Universitatea din Carolina de Nord, afirmă că, dacă liderii lumii nu intervin acum, imunitatea de grup în fața COVID-19 ar putea fi atinsă în lume nu prin vaccinare, ci prin infectarea în masă cu noile variante ale virusului, un scenariu cu costuri mari de vieți omenești.

Zeynep Tufekci spune că țările bogate, precum SUA sau Marea Britanie, dar și zonele în care populația s-a vaccinat în număr mare nu vor avea de suferit, ci popoarele sărace, acolo unde vaccinul nu a ajuns, vor fi lovite în plin de noul val al pandemiei.

„India, Nepal sau alte țări din Africa și Asia nu și-au imunizat decât o mică parte din populație, iar scenariul vaccinării în masă este încă îndepărtat. Cea mai mare parte a Europei va fi la adăpost, în ciuda gradului de reticență la vaccinuri al unor segmente de populație”, a spus profesoară turcă de la Universitatea din Carolina de Nord.

foto: Profimedia Images

Pe VOYO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale

Vezi și: Genul programului: fotbal! EURO 2020 se vede la PRO TV și pe VOYO

related posts

Modifică setările cookies