Băiețelul Magdei Vasiliu s-a făcut bine. Ce mesaj a transmis aceasta


Magda Vasiliu și soțul ei, Comsin Stoian au trecut prin clipe groaznice în ultimul an, după ce  băiețul lor de 9 ani a fost diagnosticat cu cancer.

Tag-uri:

Veștile sunt însă minunate. Fiul știristei s-a vindecat după un an de tratament, la o clinică din Italia. A fost un an greu, dar rezultatul tratamentelor a fost unul spectaculos, iar copilul este în remisie completă. 

Într-un interviu acordat pentru Știle Kanal D, Magda a rememorat expereința care i-a schimbat viața:

"Am plecat din România pentru că acolo nu aveam cum să-mi salvez copilul.  În țară mi s-a spus că cea mai bună soluție ar fi amputația piciorului. În Italia, când le-am descris situația și le-am spus de amputație, au făcut ochii mari și m-au întrebat de ce.

A fost marea șansa a lui Vlad că familia soțului meu să locuiască de ani buni la Roma. Am ajuns la cameră de gardă cu Vlad fără niciun alt document în afară de pașaport, spunându-le că este un copil suspectat de cancer osos.

Nu ne-au cerut medici de familie, trimiteri, au luat copilul, l-au internat și într-o săptămâna aveam diagnostic. În 10 zile a început chimioterapia”, a declart Magda pentru sursa citată. 
 

 Acum, Magda Vasiliu și soțul ei au decis să înființeze asociația „Luptă pentru viață”. Ei vor înccerca să ajute părinții care nu au șansa să ajungă în străinătate cu copiii diagnosticați cu cancer.

Toți copiii care au primit același diagnostic cu Vlad sunt toți morți.  Am primit sute de mesaje în anul asta de la părinți cu copii bolnavi, care nu știu încotro s-o apuce, care îmi povestesc ororile prin care au trecut în țară. Încercam măcar o viață, două, trei să salvăm pentru că știm ce înseamnă. Am trăit în casă cu un copil care a făcut chimioterapie, n-a putut să mănânce, dintr-un copil care mergea la înot, la fotbal, la țară, alergă prin toate ulițele din sat, s-a trezit brusc într-un scaun cu roțile, în care a stat 8 luni de zile.

Vrem să oferim cazare părinților care vin aici, vrem să îi ajutăm cu tot ceea ce înseamnă problemele administrative, cu taxele care se plătesc către sistemul italian de sănătate, pentru că plătim în România sistem de sănătate dar nu beneficiem de nimic„ a mai spus Magda Vasiliu pentru Kanal D.


related posts

Modifică setările cookies