Banii n-aduc fericirea! 6 vedete care au dat faliment


Cu totii stim povestile actorilor sau cantaretilor deveniti celebri (si milionari) peste noapte. Iata povestea unor falimente mai putin cunoscute.


Kim Basinger

Kim a fost una dintre actritele cele mai bine platite de la Hollywood la inceputul anilor ’90, asa ca a decis sa cumpere intreg orasul Braselton, din Georgia, pentru 20 de milioane de dolari. Braselton nu s-a dovedit a fi, insa, atractia turistica extraordinara pe care a sperat-o actrita. In plus, in 1993, ea a facut inca o miscare proasta, atunci cand s-a retras in ultima clipa dintr-un film in care acceptase sa joace si a fost data in judecata de producatori. A fost, astfel, obligata sa-si vanda orasul cu doar 1 milion de dolari si sa se declare falita, pentru a plati suma de 8 milioane de dolari ca daune in proces. Ca lucrurile sa fie si mai rele, in curand a urmat un divort costisitor de primul ei sot.

Mike Tyson

Tyson a castigat peste 300 de milioane de dolari in timpul carierei sale ca boxer, dar bijuteriile, vilele, masinile, limuzinele, celularele, petrecerile, hainele, motocicletele si tigrii siberieni l-au facut sa-si epuizeze rapid toate resursele. Din 1995 pana in 1997 a cheluiti 9 milioane de dolari pe cheltuieli de judecata, 230.000 de dolari pe pagere si celulare si 410.000 de dolari pe o petrecere aniversara. Iar in 2002 cheltuia 8.100 de dolari pe luna ca sa-si ingrijeasca tigrii si 65.000 pentru intretinerea limuzinelor. In 2003 a fost nevoit sa declare faliment, avand datorii de 13.4 milioane de dolari la FISC si 9 milioane de dolari catre fosta lui sotie, in urma divortului.

Produce milioane de dolari pe banda rulanta. Cum reuseste Daniel Radcliffe sa doboare toate recordurile de incasari

Michael Jackson

La moartea sa, in iunie 2009, s-a descoperit ca Michael Jackson avea datorii de 400 de milioane de dolari. Se pare ca Regele Popului cheltuia peste 30 de milioane de dolari pe an pentru a-si intretine ferma Neverland, care avea doua linii de cale ferata, doua elicoptere, propriul departament de pompieri, o gradina zoologica si niste trenulete de genul celor din parcurile de distractie. Printre cheltuielile sale absurde se numara 75 de automobile, cadouri extravagante, ca un colier de 637.000 de dolari pe care i l-a daruit lui Elizabeth Taylor, si 25.600 de dolari cheltuiti lunar pe “nevoi medicale”.

Lindsay Lohan

Actrita de 25 de ani s-a declarat falita anul trecut din cauza stilului de viata extravagant pe care nu si l-a mai putut permite in ultimii ani din cauza lipsei de job-uri. Dependenta ei de droguri si petrecerile monstruoase pe care le organizeaza i-au lasat o gaura adanca in buzunare. Poate asa se explica aparitia ei de luna aceasta in Playboy.

Tony Braxton

Actrita, cunoscuta pentru hit-ul “Unbreak my Heart”, a avut inima franta de doua ori din cauza unui faliment, in 1998 si in 2010. In 1998 avea datorii la creditori de 3.8 milioane de dolari. Pentru a si le plati a scos la vanzare cateva dintre bunurile ei, inclusiv cele doua statuete Grammy, castigate in 1997.

Donald Trump

Poate ca prezenta lui in acest top va suprinde, dar Donald este probabil singura vedeta care a declarat faliment de 4 ori (in 1991, 1992, 2004 si 2009). La inceputul anilor ’90 datoria lui cumulata era de 900 de milioane de dolari. Nici macar numeroasele lui cazinouri si hoteluri n-au scapat de faliment. Cu toate astea, mogulul american este poate cel mai bun exemplu de cum sa-ti revii de pe urma unui esec financiar.

 

FULLSCREEN
Banii n-aduc fericirea. 6 vedete care au dat faliment
  • /

related posts