Povestea Cenuşăresei, reinventată de Bianca Andreescu. Mesaj emoţionant pentru toţi românii  


La doar 18 ani, canadianca de origine română Bianca Andreescu a intrat în istoria tenisului, cucerind primul ei trofeu WTA la Indian Wells. Bianca a învins-o pe Angelique Kerber, 6-4, 3-6, 6-4, și s-a impus la Indian Wells.


Turneul din SUA e considerat al cincilea ca importanţă, după cele patru Grand Slam-uri.

„Bibi” Andreescu a avut un parcurs senzaţional, în special din faza sferturilor de finală, câştigând împotriva unor nume grele precum Garbine Muguruza, Elina Svitolina şi Angelique Kerber. Finala de duminică seară cu Angelique Kerber a fost una dramatică, nemţoaica recunoscându-se învinsă în în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4.

A fost o nebunie, cu adevărat o poveste a Cenuşăresei. Am avut capacitatea să-mi pun numele în faţa atâtor campioane. Asta înseamnă totul pentru mine”, a declarat tânăra jucătoare născută în Canada din părinţi români. Bianca Andreescu a făcut un salt spectaculos în clasament, ajungând până pe poziţia a 24-a, după ce la începutul anului 2019 era pe locul 152. 

La festivitatea de premiere, ea le-a făcut o surpriză plăcută tuturor românilor caree au susţinut-o din tribune, dar şi din faţa televizoarelor. „Mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc!”, a declarat Bianca în limba română, pe care o cunoaşte foarte bine, primind uralele întregii asistenţe.

Printre personalităţile din lumea sportului care au felicitat-o pe Andreescu a fost şi Nadia Comăneci. „O finală feminină uimitoare la Indian Wells. Felicitări, Bianca”, a transmis fosta mare gimnastă. Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, s-a declarat şi el impresionat. „Primul titlu din multele care vor urma”, a scris australianul pe o reţea de socializare.

Pentru a înţelege şi mai bine performanţa Biancăi, să amintim că jucătoarea care a început să joace tenis în România e cea mai tânără câştigătoare la Indian Wells din 1999 încoace, an în care se impunea Serena Williams, la numai 17 ani. De asemenea, uluitor e faptul că Bianca Andreescu a primit un wild-card din partea organizatorilor pentru a participa la Indian Wells, fiind prima tenismenă din istorie care câştigă turneul ca „invitată”.

Citește și Cine este Bianca Andreescu 

  • Bianca Andreescu

related posts

Modifică setările cookies