Cazul Genevieve Lhermitte 2023 | Ce s-a întâmplat cu femeia care și-a ucis cei 5 copii în 2007


Punct final în cazul Genevieve Lhermitte, femeia care în 2007 și-a ucis toți cei cinci copii minori. Găsită vinovată de instanță și condamnată la închisoare pe viață, mama a cerut autorităților să o eutanasieze.


Durerea a fost imposibil de suportat pentru Genevieve Lhermitte, belgianca de 56 de ani care la 28 februarie 2007 și-a ucis toți cei 5 copii. Femeia a cerut autorităților să o eutanasieze, fiindcă povara unei vieți pline de remușcări era imposibil de purtat. 

Conform scmp.com, ea a fost eutanasiată în ziua în care s-au împlinit 16 ani de la crimele înfiorătoare comise. 

Alegerea datei de 28 februarie pentru a-și pune capăt zilelor poate fi văzută ca un gest simbolic, „de respect pentru copiii ei”, spune psihologa Emilie Maroit, citată de postul TV RTL. „Se poate să fi vrut și să termine ceea ce a început pentru că, practic, voia să-și pună capăt vieții când i-a ucis”, a adăugat Maroit.

Cum și-a ucis Genevieve Lhermitte copiii

În 28 februarie 2007, Genevieve Lhermitte și-a atacat pe rând cei 5 copii, cu un cuțit de bucătărie, după ce i-a atras în niște jocuri de rol. Dintre toți copiii ei, doar fiica cea mare, Yasmin (14 ani), a opus rezistență. Femeia a sunat-o pe Yasmin și i-a spus că are o surpriză pentru ea, așa cum făcuse cu Myriam, fiica ei de 10 ani. Lhermitte a atacat-o pe fată din spate când a intrat în birou, dar Yasmin a reușit să evite cuțitul plonjând la pământ. 

După o luptă în care Yasmin a suferit mai multe înjunghieri, Lhermitte i-a înfipt cuțitul în spate, după care i-a tăiat gâtul. Coroane de flori au fost depuse de oameni din toată țara, în fața casei din Nivelles, Belgia, unde au fost uciși cein 5 copii. Sursa foto: Getty Images

Cele 5 crime au oripilat opinia publică din Belgia, care a cerut un proces rapid pentru mamă, care e o fostă profesoară. Procesul a început la 8 decembrie 2008 și a durat două săptămâni. 

Psihiatrii care au colaborat cu procurorii au stabilit că mama celor 5 nu era sănătoasă din punct de vedere mintal, de aceea ea trebuia internată într-o clinică specializată, nu trimisă la închisoare. Cei 12 jurați din acest proces nu au ținut cont de expertizele medicale și au trimis-o după gratii pentru tot restul vieții.

Genevieve Lhermitte era căsătorită cu Bouchaib Moqadem (foto sus - în negru) în momentul comiterii crimelor. Bărbatul a fost afectat pe viață după pierderea copiilor, 4 fete și un băiat. Medhi avea doar 3 ani când a fost ucis de mama lui.

Fotografii: Getty Images/imago-images.com/murderpedia.org

Vezi și VIDEO:

  • Cazul Genevieve Lhermitte 2023 | Ce s-a întâmplat cu femeia care și-a ucis cei 5 copii în 2007

related posts

Modifică setările cookies