Ce nu au voie să facă persoanele care se vaccinează anti-COVID-19 cu Sputnik V, produs în Rusia


Deși vaccinul anti-COVID-19 produs în Rusia, Sputnik V, nu a fost încă omologat oficial și trece în continuare prin teste clinice pentru siguranță, rușii au început vaccinarea voluntară și gratuită.


Potrivit presei din Rusia, citată de Știrile PRO TV, vaccinul rusesc anti-COVID-19 este eficient în proporție de 95%, însă cei care vor să se vaccineze trebuie să țină cont de unele aspecte foarte importante.

„Beneficiarii vaccinului trebuie să se abțină de la alcool cu cel puțin două săptămâni înainte de imunizare și timp de 42 de zile după prima injecție. Atunci se formează imunitatea, iar ei trebuie să aibă grijă. Alcoolul pune o povară pe organism. Dacă vrem să rămânem sănătoși și să avem un răspuns imunitar puternic trebuie să nu bem alcool”, a spus Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la postul de radio Komsomolskaia Pravda.

Astfel, rușii care se vaccinează cu Sputnik V nu au voie să bea alcool timp de 56 de zile, însă Anna Popova a adăugat și că ar fi bine ca persoanele să renunțe la fumat în perioada vaccinări, pentru că fumul irită plămânii și afectează răspunsul imun al organismului.

foto: Profimedia Images

Vezi și: Întrebarea Mesei Rotunde cu Oana Cuzino: „La maternitate, nu mă credeau că am născut!”

related posts

Modifică setările cookies