Ce reprezintă cu adevărat pelerina pe care arabii au pus-o peste Messi după Campionatul Mondial


Argentina a câștigat finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, după ce s-a impus în fața Franței, iar Lionel Messi a fost desemnat jucătorul turneului.


Marele star argentinian și-a condus echipa spre marele trofeu, iar în timpul ceremoniei de premiere, Tamim bin Hamad Al Thani, emirul Qatarului, l-a îmbrăcat pe Lionel Messi într-o haină tradițională, numită bisht, după cum notează jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.

Potrivit sursei citate, roba reprezintă un gest de apreciere din partea familiei regale din Qatar, haina fiind purtată de emir și de miniștri în zilele importante.

„Înseamnă onoare și demnitate. Este purtată de arabi de sute de ani. Este o onoare și arată că Messi e o legendă”, a scris pe Twitter o jurnalistă arabă, care a fost completată de un alt jurnalist: „Emirul a arătat că-i poartă un mare respect lui Messi, având în vedere că el l-a îmbrăcat”.

Din câte se pare, roba este făcută din păr de cămilă și blană de capră, iar cele purtate de familia regală au și inserții de aur. Mai mult decât atât, ele erau purtate de marii luptători arabi care câștigau lupte importante.

Vezi și: Petrecere de Crăciun în spațiu

related posts

Modifică setările cookies