Cea mai spectaculoasa nunta a tuturor timpurilor. Cum arata rochia purtata de Grace Kelly, cusuta de 36 de croitorese


In urma cu 60 de ani, fosta actrita americana Grace Kelly se casatorea cu Printul Rainier Grimaldi al III-lea de Monaco in cadrul celei mai spectaculoase ceremonii de cununie a tuturor timpurilor. Desi au trecut atat de multi ani, nunta lor e considerata in continuare cea mai frumoasa si grandioasa din istorie.  


Grace Kelly si Printul Rainier Grimaldi al III-lea de Monaco si-au celebrat nunta timp de doua saptamani, atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Monaco. Pe continent, ei au avut parte de o cununie dubla, in Sala Tronului de la Palatul Printului si in Catedrala Sfantului Nicolae, ceremonia din urma fiind transmisa la TV si urmarita de peste 30 de milioane de oameni din intreaga lume - un record la vremea respectiva.

La fel de spectaculoasa ca nunta a fost si rochia actritei Grace Kelly, un cadou din partea studiourilor MGM, cu care actrita colaborase in anii [recedenti. Se spune ca spectaculoasa creatie a fost cusuta de 36 de croitorese, a fost realizata din peste 30 de yarzi de dantela belgiana vintage si 150 de matase, tafta si tul, dupa o idee a unui costumier premiat cu Oscar la vremea respectiva.

Invitatii la nunta au fost de seama, la Palatul Printului venind deopotriva capete incoronate din intreaga lume, precum si vedete de cinema, fosti colegi de breasla cu Grace Kelly, actrita americana nascuta in Philadelphia. Blonda superba a fost muza lui Alfred Hitchcock si i-a atras atentia printului de Monaco. 

Cu un an inainte de nunta, acesta a inceput sa o curteze pe Kelly, care a renuntat la cariera ei de la Hollywood in momentul in care a devenit Printesa.

FULLSCREEN
Cea mai spectaculoasa nunta a tuturor timpurilor. Cum arata rochia purtata de Grace Kelly, cusuta de 36 de croitorese
  • /


related posts