Credeai că nu se poate mai rău decât în România? Politician brazilian: „Unele femei sunt pur și simplu prea urâte pentru a fi violate"


Ample proteste de stradă au loc în Brazilia după ce candidatul de extremă dreaptă la președinție a spus că ,,unele femei sunt pur și simplu prea urâte pentru a fi violate”. 


În urma declarațiilor, pe lângă amplele proteste de stradă, protestatarii au început să folosească hashtag-ul #NotHim (nu el), dorind astfel să încurajeze publicul larg să nu îl voteze. 

Bolsonaro a primit și o amendă de 2.500 de dolari în 2015 pentru declarațiile sale nepotrivite. Și atunci a spus, referindu-se la o femeie din Congres, că ,,nu merită să îți  pierzi timpul să o violezi, e pur și simplu prea urâtă”.

Bolsonaro a mai spus și că nu dorește să angajeze în cabinetul său femei și să le plătească cu același salariu cu care ar plăti un bărbat pentru că ,,pot rămâne însărcinate”. 

De asemenea, în 2017 el a fost din nou în atenția presei atunci când a făcut o declarație despre copiii săi. ,,Am cinci copii. Primii patru sunt băieți, dar a cincea oară am fost slab, așa că am făcut o fată.”, a spus Bolosonaro atunci. 

Jair Bolsonaro și-a petrecut ultimele săptămâni în spital după ce a fost înjunghiat în 6 septembrie, în urma unor declarații asemănătoare. El a fost externat duminică.

Protestele au loc pe străzile din Sao Paulo și Rio de Janeiro.

related posts

Modifică setările cookies