Cum a reușit un băiețel de 10 ani să scape de o femeie care l-a urmărit pe drumul de la școală spre casă


Un băiețel în vârstă de 10 ani a dejucat o tentativă de răpire. Micuțul și-a păstrat calmul și a reușit să scape de o femeie care l-a urmărit pe drumul de la școală spre casă.


Sammy Green se întorcea acasă de la școală în Pottstown, când femeia a început să-l urmărească pe High Street.

"A început să meargă cu el și l-a întrebat unde îi este familia, l-a întrebat unde este tatăl său", a declarat tatăl băiatului, potrivit New York Post, care citează WPVI.

Femeia i-a spus că-i cunoaște familia și i-a cerut să meargă cu ea la un magazin de proximitate. 

Sammy a povestit cum femeia l-a asaltat cu întrebări bizare și l-a făcut să se simtă inconfortabil.

Femeia s-a oferit, de asemenea, să îi cumpere mâncare elevului de clasa a patra. 

Deși speriat, băiețelului i-a venit o idee. La un moment dat, Sammy a intrat într-un magazin și a mers direct la casieră. "Prefă-te că ești mama mea", i-a șoptit acesta casieriței, o tânără pe nume Hannah, în vârstă de 17 ani. 

"Bine, du-te în spate", i-a spus tânăra lui Sammy, în timp ce străina îl aștepta la ușă. "El nu voia să plece de lângă mine", a adăugat Hannah.

Păstrându-și calmul, Hannah s-a îndreptat spre ușă și a încuiat-o, apoi a sunat la poliție. Străina a fost localizată la scurt timp de către polițiștii din Pottstown, iar acum primește ajutor într-un centru pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală.

Sammy a povestit că era speriat și a început să tremure, însă și-a amintit sfatul primit de la tatăl său: "Dacă ești urmărit, pur și simplu nu te încrede în ei. Poartă-te normal și caută primul adult care îți iese în cale”.

Tatăl lui Green, Sam Green, și-a exprimat mândria față de copilul său, declarând pentru Good Morning America: "Sunt atât de mândru de fiul meu pentru că a făcut ceea ce a făcut". Băiețelul este acum însoțit de un prieten de familie când se întoarce de la școală.

Familia a decis să nu depună plângere împotriva femeii, dar Sam speră că, împărtășind experiența familiei sale, alți părinți ar putea fi inspirați să vorbească cu copiii lor despre ce trebuie să facă dacă sunt abordați vreodată de un străin. "Gândiți-vă la fiecare scenariu și asigurați-vă că copiii știu și, de asemenea, îl practică. Exersați situațiile și scenariile, la fel ca în cazul exercițiilor de incendiu", a spus bărbatul. 

related posts

Modifică setările cookies