Cum arata si ce face Andreea Raducan, la 13 ani dupa Olimpiada de la Sydney


Este o multipla medaliata cu aur si argint la campionatele mondiale de gimnastica sportiva si, la Jocurile Olimpice de la Syndey din 2000 a ajutat Romania sa obtina prima medalie de aur pe echipe din 1984 incoace.


Tot atunci a obtinut si medalia de aur la individual compus, medalie care i-a fost insa retrasa dupa 3 zile. Comitetul Olimpic International a anuntat ca Andreea Raducan a fost testata pozitiv pentru pseudoefedrina, care era la vremea respectiva o substanta interzisa.

 

In ciuda apelurilor inaintate de Andreea, echipa romana de gimnastica si Federatia Romană de Gimnastica, decizia de a o descalifica pe gimnasta romanca a ramas finala.

In aceste condiții, medalia de aur a fost acordată Simonei Amanar, Maria Olaru a primit medalia de argint, iar Liu Xuan (China) a primit medalia de bronz. Andreea Raducan a pastrat insa medaliile de la concursul pe echipe si de la sarituri (aur si argint).

Andreea a povestit aventura visului ei Olimpic, al curajului, disperarii si sperantei in volumul autobiografic "Reversul Medaliei", pe care l-a lansat in Romania in 2010.

In prezent, fosta gimnasta este intr-un turneu international in SUA, unde tocmai si-a lansat volumul in limba engleza, "The Other Side of the Medal".

Andreea participa la evenimente de lansare a cartii ei in marile orase americane si tine discursuri in fata tinerelor de la cele mai cunoscute cluburi de gimnastica.

Andreea la Universitatea Berkley

Andreea si micile sportive de la Gold Star Gymnastics

Andreea si echipa de gimnastica a Universitatii Stanford

Spune si tu: ti se pare ca Andreea s-a schimbat mult in ultimii 13 ani sau nu?

FULLSCREEN
Cum arata si ce face Andreea Raducan, la 13 ani dupa Olimpiada de la Sydney
  • /

related posts