Cum sunt ajutați tinerii bogaţi din Ucraina să treacă fără rând, în drum spre frontieră


Corupție şi pe timp de război? Pe un traseu de la ieşirea din oraşul Umani, din regiunea centrală Cerkasî a Ucrainei, mai multe persoane au surprins imagini cum tinerii bogați sunt ajutați de poliție să treacă fără rând, în drum spre frontieră.  


Un echipaj de poliţie înarmat a creat un coridor pentru ca mai multe maşini scumpe să treacă mai repede de o coloană de automobile care nu înaintau din cauza formării unui ambuteiaj, potrivit tv8.md, care citează AutoBlog.MD. 

Plăcuțele de înmatriculare ale acestor SUV-uri fie erau scoase, fie indescifrabile din cauza murdăriei. Iar pe geamuri era inscripția „Діти”, care înseamnă că în mașini s-ar afla minori. 

Unii șoferi şi-au dat seama destul de rapid de ce se întâmplă şi au început să se revolte. Când au încercat să oprească acțiunile nedrepte ale forțelor de ordine, unul dintre polițiști a început să-i amenințe. 

Despre acest incindent s-a menționat și pe grupul Uniți pentru Ucraina.

Pe lângă ofertele de cazare sau alte ajutoare venite din partea românilor, pe această pagină sunt postate zilnic sute de întrebări din partea ucrainenilor. Spre exemplu, sunt multe mame care vor să-și scoată din țară fiii, care abia au împlinit 18 ani. Cei care fug de înrolare sunt dispuși să plătească sume enorme. 

Oamenii le răspund în comentarii cam cum stă treaba la unele puncte de trecere a frontierei: „Tradiția” în unele puncte a ajuns la 5000-7000 de euro”.


 

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.

Sursă foto: Facebook/ grup Uniti pentru Ucraina 

Vezi și: 

related posts

Modifică setările cookies