Cum trebuie completată declarația pe propria răspundere când plecați din localitate? Răspunsul Jandarmeriei Române


La mijlocul lunii mai, România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă, iar odată cu această schimbare, anumite reguli impuse de autorități s-au mai relaxat.


Odată cu intrarea în stare de alertă, românii nu au mai fost obligați să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere atunci când părăsesc locuința, însă aceasta a rămas obligatorie dacă vrem să mergem în altă localitate.

Deoarece multe persoane s-au întrebat, chiar și după ce au descărcat noua declarație, cum se poate părăsi o localitate fără a primi amendă, Jandarmeria Română a încercat să răspundă nevoilor românilor, iar cea mai recentă întrebare care a primit răspuns este: „Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități poate fi scrisă și de mână?”.

Iată ce a răspuns Jandarmeria Română, pe pagina oficială de Facebook:

„DA. Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități poate fi scrisă și de mână, cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicității. În cazul în care o nouă deplasare respectă același traseu menționat în declarația pe propria răspundere, atunci aceasta poate fi refolosită și în alte zile, tăind cu o linie data precizată inițial și completând noua dată aferentă zilei în care are loc deplasarea”.

foto: Facebook Jandarmeria Română

Vezi și: Facem Level – episodul 3: Pain află un nou blestem în Minecraft

related posts

Modifică setările cookies