Draga Olteanu Matei, noroc incredibil! A fost mutată de la Spitalul din Piatra Neamț cu o zi înainte de incendiul ucigaș


Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț a fost în seara zilei de 14 noiembrie 2020 mistuită de flăcări, iar din primele informații se pare că 10 persoane care aveau coronavirus au decedat în urma incendiului.


Potrivit datelor oferite de autorități până la ora 23.30, alte șapte persoane, printre care și medicul de gardă, se află în stare critică, după ce un scurtcircuit ar fi declanșat incendiul pe secție.

„Tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a îndoliat întreaga ţară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Secţia de Terapie Intensivă şi transmit condoleanţe şi multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoşire grabnica victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toţi cei care sunt afectaţi de acest accident îngrozitor”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook, imediat după ce s-a aflat în spațiul public despre tragedia incredibilă.

Cu aproximativ 24 de ore înainte de izbucnirea incendiului, Draga Olteanu Matei, care se afla în stare gravă, a fost mutată de urgență de la Spitalul Județean din Piatra Neamț la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Marea actriță a avut astfel un noroc incredibil, deoarece ea se afla chiar în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț și ar fi putut fi victima incendiului. Din fericire, faptul că a fost dusă de urgență în Iași i-a salvat viața.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI. Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Doamna are şi altă patologie. Are afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine, care trebuie evaluate şi tratate în continuare”, a spus coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, care a adăugat că Draga Olteanu Matei a fost transferată de la Spitalul Piatra Neamţ întrucât această unitate este spital COVID, iar artista avea nevoie de efectuarea unei endoscopii.

„Testul COVID al pacientei de la Neamţ este negativ. Este la ATI pentru Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie. A fost tratată, sedată, investigată, este stabilizată în acest moment. Se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament, apoi pentru investigaţii, pentru endoscopie a fost sedată şi este sub terapie intensivă în continuare”, a mai afirmat Diana Cimpoeşu.

foto: Agerpres

Vezi și: Selly părăsește 5GANG - Trending Review cu Daragiu - episodul 46

FULLSCREEN
Draga Olteanu Matei, noroc incredibil! A fost mutată de la Spitalul din Piatra Neamț cu o zi înainte de incendiul ucigaș
  • /

related posts

Modifică setările cookies