Dupa luni de chinuri, lui Dan Bittman i-a revenit vocea datorita unui tratament neasteptat. Ce s-a intamplat


Cu cateva luni in urma, solistul trupei Holograf s-a operat la Viena pentru a-si desfunda carotida dreapta. Operatia l-a lasat insa ragusit si in pericol de a renunta la cariera muzicala. Salvarea lui a venit insa in persoana unui neurolog si sub forma unui medicament de 16 lei.


Dan Bittman a povesti azi-dimineata, pentru Europa FM, spaimele prin care a trecut in ultima perioada, la gandul ca va trebui sa renunte la cariera muzicala.

"Vocea si-a revenit miraculos, multi dintre medici mi-au spus ca e un timp de 6 luni in care imi va reveni vocea, insa nimic... Insa Edi Petrosel m-a dus la un profesor, mi-a facut o radiografie oculara, m-a testat si mi-a zis sa incercam cu un medicament care costa 16 lei care ar putea face legatura intre coarda vocala si nerv. In 8 ore vorbeam deja normal.

Am vrut sa termin cu muzica, nu aveam de ales, nici la Joe Cocker nu puteam canta. Am fost acum 3 saptamani.  In cursul operatiei a stat nervul foarte mult sub anestezie si intins, cred ca din cauza asta eram ragusit cand am iesit din operatie. Medicii stiau ca ma ocup cu muzica si mi-au spus ca la noi nu se intampla nimic, voi avea voce in continuare si uite ca s-a intamplat. Ei stiau ca unul din efecte este si pierderea vocii pentru o perioada.

Le-am spus colegilor de la Holograf ca ar trebui sa gasim pe cineva care sa cante in locul meu. Acum 4 saptamani le-am zis serios pentru ca am vazut ca nu si nu. Le-am zis sa gaseasca pe cineva sanatos si sa mearga inainte. Nu aveam variante decat sa stam luni de zile sa asteptam".

Se pare ca medicamentul nu are efecte adverse si trebuie luat de cateva ori pe zi. „Dacă nervul se reface complet, nu va mai trebui să ia pastile. Vom vedea în 6-8 luni. În caz contrar, va trebui să-l ia toată viaţa, cu riscul ca în timp să nu-şi mai facă efectul”, a declarat neurologul Constantin Popa pentru cotidianul "Evenimentul Zilei".

Aculta AICI cum a cantat Dan Bittman live si spune-ne ce parere ai!

related posts

Modifică setările cookies