Elena Udrea a fost reținută în Costa Rica. Cum arată închisoarea unde se află acum


Elena Udrea a fost reţinută de Biroul Național Interopol din Costa Rica. Ea se află deocamdată în spatiile gratiilor în așteptarea unei sentințe. 


Fostul politician urmează să fie prezentat instanţei de judecată, care va decide dacă le vor acorda statut de refugiat, aşa cum a solicitat. 

Elena Udrea ieșise să-și bea cafeaua, când a fost ridicată de pe stradă şi dusă la închisoarea de femei El Buen Pastor din San Jose. 
Câteva ore mai târziu a fost ridicată și si fosta şefă DIICOT Alina Bica

Imaginile cu închisoarea Buen Pastor de pe internet sunt deprimante. În filmulețe sunt redacte condițiile în care își ispășesc pedeapsa femeile din Costa Rica.   


Deținutele care sunt mămici își pot crește copiii după gratii. Există pătuțuri pentru bebeluși, însă condițiile sunt deplorabile. Sunt zeci de copii, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, care trăiesc în închisoarea Buen Pastor, alături de mamele lor.


Elena Udrea o are alături pe mama ei, care are grijă de fetița născută în urmă cu 10 zile. Și logodnicul ei se află în Costa Rica. 

Fostul politician a anunțat că a născut o fetiţă pe 20 octombrie. Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat atunci că din acel moment nu mai există nicio şansă ca aceasta să fie extrădată, întrucât copilul va primi cetăţenie costaricană, iar statul nu va permite separarea lui de mamă.

Elena Udrea se află în Costa Rica din primavară. Ea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”.related posts