Elena Udrea află în câteva ore dacă va fi eliberată. Ce se întâmplă în aceste momente în Costa Rica


Udrea a contestat arestarea preventivă și va fi primită peste câteva ore în audiență de un judecător din Costa Rica. 


(foto: Facebook / Elena Udrea)

Udrea așteaptă în aceste momente să fie primită în audiență pentru a afla daca va putea ieși din spatele gratiilor. 

Ieri Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunța că Ambasada României din Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a țării noastre în Costa Rica, nu a primit nicio asistență de asistență consulară din partea fostului politician Elena Udrea.

„Ambasada României în Mexic urmărește îndeaproape cazul cetățeanului român reținut de către Interpol în 4 octombrie 2018. Până în prezent, misiunea diplomatică română nu a primit nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățeanului român în cauză. Menționăm faptul că, potrivit legislației în domeniu, orice cetățean român care se află în arest în străinătate poate solicita ambasadei o listă a avocaților din statul respectiv”, preciza MAE într-un comunicat de presă.

Sursa menționată mai preciza și că o solicitare privind punerea la dispoziție a unui avocat din oficiu poate fi adresată nu MAE, ci exclusiv autorităților statului în care se află reținut respectivul cetățean. În acest caz, Elena Udrea va trebui să se adreseze autorităților costaricane.

Precizarea MAE a venit în contextul în care, potrivit unor documente prezentate luni, fostul politician ar fi depus la un tribunal din Costa Rica o cerere pentru a ruga Ambasada țării noastre să o ajute să obțină un avocat din oficiu. 

În urmă cu o săptămână, o publicație din Costa Rica a dezvăluit condițiile în care trăia Elena Udrea înainte să fie arestată.

Foto: Facebook / Elena Udrea

Diario Extra a scris atunci că, până să ajungă la închisoarea El Buen Pastor, Udrea și Alina Bica locuiau într-un complex de apartamente de lux din zona Rohrmoser, Pavas.

Articolul din Diario Extra preciza că valoarea chiriei pentru un asemenea apartament poate sări de 1.100 de dolari. Cele două plăteau această sumă fără să aibă vreun job și mereu cash, evitând mereu să folosească cardul bancar.

Fostul ministru Elena Udrea și fosta șefă DIICTOT Alina Bica au fost reținute în baza unor mandate pe care Interpol le-a emis la cererea autorităților din România.

Potrivit legii locale, cele două vor sta în arest preventiv două luni, iar în această perioadă va fi inițiată și procedura de extrădare.

related posts

Modifică setările cookies