Femei de succes. Allma Somkereki, Senior PR coordinator: ”Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu oamenii”


Allma Somkereki lucrează de patru ani și jumătate în PRO TV și spune că drumul pe care l-a ales în carieră i se potrivește  mănușă. ”Lucrez cu oameni, cu oameni extraordinari, iar asta mă împlinește atât pe plan personal, cât și pe plan profesional”. 


Ce faci tu în PRO TV? Ce funcție ai și ce presupune munca ta?

Sunt Senior PR Coordinator. Eu și colegii mei gândim strategiile de comunicare pentru producțiile stației și pentru celebritățile implicate în fiecare proiect, analizăm și interpretăm opinia publică, anticipăm problemele care ar putea afecta, în bine sau în rău, operațiunile și planurile companiei. Practic, suntem formatori de imagine, iar misiunea noastră este de a genera publicitate pozitivă prin intermediul comunicatelor de presă, al evenimentelor sau al comentariilor din mass-media – suntem elementul care îi permite consumatorului să intre în mintea companiei și viceversa.

Ce ai spune despre tine, dacă ar trebui să te descrii în câteva cuvinte?

Aș spune că iubesc expresiile și cuvintele greu de tradus dintr-o limbă în alta – două dintre preferatele mele sunt ”cafuné”, adică momentul când îți treci degetele prin părul persoanei iubite, și ”razliubit”, pe care-l folosești când te “dezîndrăgostești”. Și că mă fac fericită albumele de artă, păturile pufoase și bufnițele de orice dimensiune.

Ce îți place cel mai mult la cariera ta de până acum?

Faptul că fiecare zi e o provocare, că am învățat să mă reinventez și să îmi doresc mai mult de la mine. Cred că drumul pe care l-am ales în ceea ce privește cariera mea este cel care mi se potrivește ca o mănușă și care mă completează, care mă îmbracă. Extrem de important este și faptul că nu intru în rutină, că îmi solicită foarte mult creativitatea și imaginația. Este un sentiment de nedescris atunci când văd că ideile mele prind contur și contează.

Îți mai amintești prima ta zi în PRO TV? Care este cea mai frumoasă amintire a ta legată de tine aici, la PRO TV?

Sigur că da, veneam cu foarte multe emoții și cu o dorință de nedescris de a cunoaște. Îmi aduc aminte că eram ca un burete, încercam să cuprind fiecare informație, să fiu atentă la tot ce se întâmplă în jurul meu, să învăț și să demonstrez că acesta este locul meu. Cea mai frumoasă amintire se leagă de primul meu proiect reușit, pe care l-am croit încet-încet și cu pasiunea unui cusător pe pânză de mătase. Încă știu detalii minore, cine ce avea de făcut, iar pasiunea sper să fie veșnic acolo.  

Cum ți-ai dat seama că aceasta este meseria potrivită pentru tine? Care sunt cele mai mari satisfacții, din punct de vedere profesional?

Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu oamenii, să le înțeleg nevoile, să pot contribui la un zâmbet sau la rezolvarea unei situații. Un “mulțumesc” reprezintă mai mult decât o mie de alte cuvinte, iar atunci când îl primesc știu sigur că ceva din ceea ce am făcut a dat rezultate. Mă bucur nespus atunci când văd ca proiectele mele au rezultate foarte bune, că oamenii cu care lucrez sunt fericiți de colaborarea noastră și că zâmbesc atunci când ne întâlnim sau atunci când vorbim.

Ai vreun sfat pentru femeile își doresc o carieră la fel ca a ta?

Dacă sunt pasionate de ceea ce se întâmplă în media, înțeleg domeniul și se îngrijesc cu seriozitate de subiectele tratate, pot ajunge oriunde își propun. 

Care sunt pasiunile, hobby-urile tale? Ce-ți place să faci în timpul liber?

Îmi place foarte mult să desenez în acuarelă și să schițez. Citesc mult despre arhitectură și istorie, despre fashion și design. Iarna sunt la munte, fac snowboarding, iar vara m-aș muta în orice căsuță cu obloane albastre de pe țărmul mării. 

Cum arată o zi perfectă pentru tine?

Ziua mea perfectă e la mare. Cum îmi întorc fața de la ea, cum sunt cuprinsa de ”saudade”.

Allma, cu Ioana Plopeanu și Adrian Verzilă, ”două dintre minunile din viața mea”

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit vreodată, din punct de vedere profesional?

Complimentele, pentru mine, sunt reprezentate de gesturi spontane sau de cuvinte frumoase rostite atunci când nu mă aștept. Primul moment de acest gen care-mi vine acum în minte poartă amprenta unuia dintre oamenii la care eu țin foarte mult și pe care-l apreciez enorm din toate punctele de vedere. El spune cam așa: “Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Ăsta e un premiu adevărat!”.

Dacă te-ai întâlni acum cu tine la început de carieră, ce ți-ai spune? Un sfat sau o constatare despre viață la care ai ajuns acum.

Bea multă apă!

FULLSCREEN
Femei de succes. Allma Somkereki, PR coordinator: ”Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu oamenii”
  • /

related posts

Modifică setările cookies