Fetita adorabila din imagine a crescut si a devenit una dintre cele mai celebre romance din lume. Ghicesti cine este?


Si-a pastrat zambetul larg din imagine, dar astazi, dupa mai bine de 20 de ani, a devenit una dintre cele mai cunoscute romance din lume si un exemplu pentru o generatie intreaga de tinere.


Cu o rochita rosie, cu dantela alba, o pereche de strampi albi, un zambet larg si o frizura baieteasca, putina lume ar recunoaste in micuta catarata pe scaun pentru a atinge globurile din brad pe viitoarea campioana mondiala la gimnastica sportiva, Andreea Raducan.

In ultimii 25 de ani, Andreea a obtinut numeroase medalii de aur si argint la campionatele europene si mondiale de gimnastica sportiva, iar la Olimpiada de la Syndey din 2000 a ajutat Romania sa obtina prima medalie de aur pe echipe din ultimii 16 ani.

Tot atunci a obtinut si medalia de aur la individual compus, medalie care i-a fost insa retrasa dupa 3 zile. Comitetul Olimpic International a anuntat ca Andreea Raducan a fost testata pozitiv pentru pseudoefedrina, care era la vremea respectiva o substanta interzisa.

In ciuda apelurilor inaintate de Andreea, echipa romana de gimnastica si Federatia Romană de Gimnastica, decizia de a o descalifica pe gimnasta romanca a ramas finala.

In aceste condiții, medalia de aur a fost acordată Simonei Amanar, Maria Olaru a primit medalia de argint, iar Liu Xuan (China) a primit medalia de bronz. Andreea Raducan a pastrat insa medaliile de la concursul pe echipe si de la sarituri (aur si argint).

Andreea a povestit aventura visului ei Olimpic, al curajului, disperarii si sperantei in volumul autobiografic "Reversul Medaliei", pe care l-a lansat in Romania in 2010.

In prezent, fosta gimnasta este intr-un turneu international in SUA, unde tocmai si-a lansat volumul in limba engleza, "The Other Side of the Medal".

FULLSCREEN
Fetita adorabila din imagine a crescut si a devenit una dintre cele mai celebre romance din lume. Ghicesti cine este?
  • /

related posts