Fetita Iuliei Albu a primit de Craciun o papusa Shirley Temple din 1934


Pasionata de antichitati, Iulia Albu ii ofera fetitei sale, Mikaela, cate un obiect de valoare, achizitionat prin licitatie. Si pentru ca Iuliei nu ii plac cadourile banale, tanara mamica o rasfata cu cele mai rare si valoroase obiecte.
 


Astfel, cu ocazia Craciunului, Mikaela, in varsta de un an si aproape trei luni, a primit de la mamica ei, o papusa Shirley Temple, datand din 1934. Cumparata in urma unei licitatii, papusa Shirley Temple a fost cadoul perfect de la Mos Craciun pentru Mikaela, care s-a bucurat nespus pentru ca are un nou partener de joaca.

Papusa are tinuta originala,  iar fetita Iuliei Albu nu se mai desparte de noua ei jucarie. De cand s-a nascut, Mikaela a fost obisnuita cu piesele de colectie, la botez micuta facandu-si aparitia  intr-un carucior Taylor Tot, datand din aceeasi perioada, o piesa deosebit de rara a carei restaurare a durat in jur de 30 de zile. De asemenea, tinuta sa a fost compusa din hainute brodate cu piese lucrate manual de bunica si strabunica Iuliei.

Chiar si Iulia Albu adora papusile, vedeta avand acasa deja 8 exemplare, pe care le-a pastrat in timp si care au fiecare, o poveste . “Adevarul e ca ador papusile! Probabil de aceea am atat de multe! Poate ca ii fac aceste cadouri Mikaelei si pentru a bucura copilul din mine... Sunt pasionata de antichitati. Am acasa o colectie intreaga de papusi vechi, de palarii vintage...  Imi plac obiectele care spun o poveste. Anul acesta, de exemplu, “Mosul” i-a adus Mikaelei ,pe langa hainute si jucarii din plus, o papusa Shirley Temple. Este o piesa cu adevarat deosebita, cu o incarcatura istorica uriasa, Shirley Temple fiind practic cea mai mare vedeta-copil a tuturor timpurilor, precum si un simbol al culturii americane”, a spus Iulia.

Aceste exemplare de papusi Shirley Temple sunt evaluate acum de la 100 de dolari pana la 2-3000 de dolari, cu tinuta originala. Reclama originala a acestor “mici minunatii” arata drumul “micutei” Shirley, de la o papusa ce costa in anii ‘50 doar 8,95 dolari, la una care in prezent valoreaza peste 1000 de dolari.

  • Fetita Iuliei Albu a primit de Craciun o papusa Shirley Temple din 1934

related posts

Modifică setările cookies