Fiica lui Andrei Gheorghe a fost fotografiata timp de 9 ani, in fiecare luna octombrie, pe acelasi scaun. Vezi cum s-a transformat


Alex Galmeanu o fotografiaza pe Anastasia in fiecare luna octombrie, de 9 ani incoace, in cadrul unui proiect personal.


Alex Galmeanu a fotografiat-o pentru prima data pe Anastasia in octombrie 2003, pe cand fetita avea 9 ani. A fost doar o fotografie singulara, care nu urma sa se repete si pe care fotograful o realizase pentru ca era prieten cu Andrei Gheorghe.

Calculeaza ce inaltime va avea copilul tau cand va fi mare

Cateva luni mai tarziu, insa, Galmeanu a gasit intamplator fotografia pe calculator si i-a venit ideea ciclului de fotografii, care sa arate transformarile prin care trece fata.

Desi alegerea lunii a fost una absolut intamplatoare, cei doi au continuat sa se intalneasca in fiecare an in octombrie, respectand conventia.

Intre timp, fotograful a schimbat 3 studiouri foto si a trecut de la film alb-negru (in cazul primei fotografii) la aparat digital, dar modifica fotografiile in post productie, pentru ca nuanta sa fie aceeasi. In pofida acestor mici schimbari, insa, scaunul pe care Anastasia sta in fiecare an este acelasi, la fel ca si fundalul simplu, gri.

Cutia cu amintiri si fotografii: primul pas, primul zambet, primul cuvant

"Imi doresc sa iasa personajul in fata. Si lumina e simpla, pentru ca nu-mi doresc sa se vorbeasca despre ce frumoasa e fotografia asta, ci despre Anastasia si proiectul in sine", a declarat Alex Galmeanu pentru site-ul B365.ro.

Tocmai pentru ca vrea sa fie fidel realitatii, fotograful nu apleaza nici la machiaj, nici la coafura pentru scurtele sedinte foto. "Daca lui Stasi ii apare un rid, apare acolo. Daca va avea un cos, va fi documentat si ala.

Asa cum intra ea in studio, asa o fotografiez. Ea se imbraca cum vrea, se machiaza singura, nu influenţez absolut niciunul dintre lucrurile astea pentru ca literalmente vreau sa vad cum evolueaza, ca e si o componenta psihologica. Stii ce se intampla? Si felul in care alege sa se imbrace omul, cum se piaptana, tipul de accesorii pe care le poarta... si lucrurile astea transmit mesaje despre omul respectiv."

Desi tatal Anastasiei, Andrei Gheorghe, este foarte incantat de proiect si are fotografiile fiicei lui expuse in casa, Alex Galmeanu n-a vrut sa atraga atentia ca este vorba despre fiica unei vedete, pentru ca nu aceasta a fost intentia proiectului sau. Pe site-ul sau personal, de altfel, proiectul este numit doar "Anastasia".

Luna aceasta cei doi ar urma sa realizeze cea de-a 10 fotografie a proiectului, dar exista un mic obstacol: Anastasia este plecata ls studii la Milano. Alex Galmeanu spune insa ca o sa ia scaunelul si o sa mearga la ea, in Italia, pentru a realiza fotografia.

Cat despre durata proiectului, fotograful spune ca o sa-l mai faca "Cat ne tine Doamne-Doamne in viata si sanatosi, ar trebui sa putem realiza fotografiile astea. La final, as vrea sa se transforme intr-un eveniment, mi-as dori sa ne adunam la 90 de ani si sa fim in sala de expozitie niste bosorogi cu care nu se intelege nimeni, dar sa vedem fotografiile astea. Ar fi frumos."

Vezi imagini cu evolutia completa a fiicei lui Andrei Gheorghe pe site-ul lui  Alex Galmeanu.

FULLSCREEN
Fiica unei vedete din Romania a fost fotografiata timp de 9 ani, in fiecare luna octombrie, pe acelasi scaun. Vezi cum arata
  • /


related posts