Fotbalista dispărută în lacul Como a fost găsită. Explicația unei tragedii


După mai mult de trei zile de căutări intense, poliția italiană a recuperat cadavrul fotbalistei Florijana Ismaili (24 de ani), care n-a mai ieșit din apele lacului Como în urma unei banale sărituri.


Elvețianca era una dintre cele mai bune jucătoare ale naționalei feminine de fotbal a Elveției și se afla în vacanță în Italia alături de o prietenă. Sâmbăta trecută, cele două au închiriat o barcă pentru o plimbare care avea să se încheie dramatic.

Pentru a se răcori puțin, Florijana a sărit în apă, însă n-a mai revenit la suprafață, spre disperarea prietenei sale. „Credeam că îmi face o glumă, că vrea să mă sperie și că va apărea din cealaltă parte a bărcii. I-am strigat numele, dar degeaba”, a povestit aceasta pentru presa din Elveția.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ein Herz für Florijana und ihre Familie - Die YB-Spielerin Florijana Ismaili wird seit Samstag und einem Badeunfall im Comersee vermisst. Die bisherigen Suchaktionen blieben leider erfolglos; es muss mit dem Schlimmsten gerechnet werden. Gemäss Angaben der italienischen Behörden wird die Suche fortgesetzt. - Die Familie von Florijana Ismaili möchte sich auf diesem Weg für die zahlreichen Zeichen der Solidarität und Verbundenheit herzlich bedanken. - Der BSC Young Boys und der Schweizerische Fussballverband SFV stehen in engem Kontakt mit den Angehörigen von Florijana und haben ihnen grösstmögliche Unterstützung zugesichert. Eine kleine Delegation von YB und des SFV ist an den Comersee gereist, um der Familie beizustehen. - Die 1. Mannschaft und der Staff der Young Boys haben im Rahmen des Trainingslagers in Fügen im Zillertal in Gedanken an Florijana, ihre Familie und ihre Freunde ein Herz geformt. - #bscyb #einherzfürflorijana

A post shared by BSC YOUNG BOYS (@bscyb_offiziell) on

Autoritățile italiene au sondat fundul lacului inclusiv cu un robot specializat pentru asemenea operațiuni, în zona în care s-a întâmplat tragicul incident adâncimea lacului Como fiind de 120 de metri. Deplasat de curenți, corpul neînsuflețit al sportivei a fost găsit în cele din urmă la o adâncime de 204 metri. Cauza cea mai probabilă a dispariției Florijanei a fost șocul suferit de organismul fotbalistei în momentul trecerii bruște de la căldura sufocantă de afară la apa rece. 

Florijana Ismaili era legitimată la echipa feminină a clubului Young Boys Berna, fiind chiar căpitanul formației. În spirit de solidaritate, componenții echipei masculine au reacționat și ei. Aflați în cantonament, aceștia s-au grupat pentru a forma o inimă uriașă, o alinare îndreptată spre familia îndurerată a Florijanei.

 

related posts