Frumusețea în jurul lumii by Corina Caragea. Prima oprire – Coreea de Sud


Frumusețea este relativă, iar oamenii de pe întreg globul au moduri diferite de a o defini. Corina Caragea și-a propus să descopere frumusețea feminină la ea acasă, motiv pentru care a pornit într-o călătorie în jurul lumii în căutarea femeilor și a obiceiurilor lor de frumusețe.


„Eu am învățat în călătoriile mele că suntem atât de diferiți, și tocmai această diversitate ne dă frumusețea. Mai cred că frumusețea nu are o măsură unică, nu se calculează în cifre, forme și simetrii, iar perfecțiunea este atât de plictisitoare”, spune Corina Caragea pe blogul ei, unde a început un jurnal de călătorie pe care ne invită să-l urmărim.

Prima sa oprire este Coreea de Sud, unde a găsit-o pe Monica Moon, o tânără bloggeriță de 31 de ani care și-a stabilit domiciliul în Japonia. Călătoria Corinei continuă cu alte nouă destinații, în care va căuta să identifice percepția localnicilor despre frumusețea feminină, dar și alte secrete despre frumusețe care funcționează cu succes în acele colțuri de lume.

Până atunci, Corina Caragea ne introduce în universul Monicăi Moon. 

Ce truc de frumusețe ai învățat de la mama ta?

Nu mânca fast-food și folosește întotdeauna cremă cu protecție solară – acestea erau îndemnurile mamei mele în ceea ce privește frumusețea. De asemenea, de la ea am învățat că frumusețea interioară se reflectă și in exterior. Deci, zâmbește mereu!”

Care este cel mai sexy atu al femeilor din țara ta?

„În Coreea, părul negru este un atu al femeilor. Al asiaticelor în general. Japonezele vor să-și mențină pielea albă, fără pete și pistrui. Mama spunea, de asemenea, că o piele naturală, albă și frumoasă este motto-ul japonezelor”.

Cum e privit subiectul operațiilor estetice în țara ta? 

„Dacă întrebi o femeie din Japonia: Ai operații estetice? Îți va răspunde: Nu comentez, Nu sau Secret. Deci da, este un subiect tabu în Japonia. În schimb, în Coreea, la aceleași întrebări răspunsul va fi, dacă e cazul, Da. Japonezele sunt mai conservatoare, au mentalitate diferită față de coreence, care consideră că își recapătă încrederea în sine cu ajutorul operațiilor estetice. Am observat că asiaticii care apelează la operațiile estetice preferă să intervină asupra ochilor. Au ochii mici și atunci recurg la asta”.

Citește continuarea pe corinacaragea.ro!

FULLSCREEN
Frumusețea în jurul lumii by Corina Caragea. Prima oprire – Coreea de Sud
  • /

related posts