În California este ilegal să renunți la prezervativ în intimitate fără acordul partenerului


California este primul stat din SUA care a legiferat interzicerea îndepărtării prezervativului, în timpul actului sexual, fără acordul partenerului/partenerei. Abaterea a intrat pe lista infracțiunilor sexuale și se pedepsește chiar și cu închisoarea.


După patru ani de dezbatere publică și confruntări între politicieni, guvernatorul statului California a aprobat o lege controversată care interzice înlăturarea prezervativului în timpul actului sexual fără acordul partenerului/partenerei.

Inițiatoarea actului normativ, Cristina Garcia, consideră că acesta face dreptate femeilor și bărbaților care s-au simțit până acum victime ale actelor sexuale neprotejate.

Agresiunile sexuale, în special în rândul femeilor de culoare, sunt mereu ascunse sub preș. Este dezgustător că există comunități online care apără și încurajează fenomenul de stealthing, care dau sfaturi în legătură cu modurile în care poți scăpa după ce renunți la prezervativ fără acordul partenerului”, a spus Cristina Garcia, membră a California State Assembly, camera inferioară a Legislativului statului California.

Conform unui studiu al Universității Yale realizat în 2017, atât femeile cât și bărbații sunt victime ale acestui fenomen. Cercetătorii au descoperit că, pe lângă temerile că se vor confrunta cu boli cu transmitere sexuală sau cu sarcini nedorite, cei chestionați au descris aceste experiențe ca o „încălcare descurajantă a unui act sexual consensual”.

Abaterea a fost inclusă pe lista infracțiunilor sexuale care se pot judeca în procese civile. Deși legea nu stipulează ce riscă o persoană care încalcă aceste prevederi, cele mai blânde sancțiuni prevăd închisoare de până la 6 luni sau o amendă de până la 2.000 de dolari.

Fotografii: Shutterstock/Getty

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies