Irina Rimes, noul antrenor Vocea României: „Îmi doresc să descopăr niște valori neexploatate până acum”


Pentru ea a fost o surpriză. Pentru noi a fost o mutare firească. Irina Rimes, unul din artiștii momentului de la noi, este noul antrenor Vocea României. Despre această nouă experiență din viața ei, dar și amănunte neștiute despre omul și artistul Irina Rimes aveți ocazia să aflați în articolul de mai jos.


Vocea României intră într-o nouă eră și o primește cu brațele deschise pe solista care în ultimii doi ani a avut o ascensiune fulminantă în lumea muzicală. Irina Rimes s-a declarat copleșită de provocarea care i-a fost lansată, dar venirea ei la Vocea nu e deloc întâmplătoare. Înainte să se alăture echipei antrenorilor, Irina urmărea show-ul din fața televizorului și, nu de puține ori, se imagina atât în postura de concurent, cât și în cea de antrenor. 

„De fiecare dată când mă uitam la Vocea îmi imaginam două lucruri. Că sunt concurent, dar îmi imaginam numai blindurile. Încercam să-mi dau seama dacă la audițiile pe nevăzute aș întoarce pe cineva, câte scaune aș întoarce, cine s-ar întoarce și ce ar comenta la mine, ce aș cânta. A doua ipostază era de antrenor, în scaun”, spune Irina, care mărturisește că această oportunitate de a lucra cu tineri talentați din toată țara i s-a oferit mai repede decât se aștepta.

Sigur, Irina e modestă, dar această calitate îi definește pe oamenii valoroși care se pun în slujba altora, pentru a-i ajuta să performeze. Suntem convinși că în cele ce urmează o veți descoperi și voi pe Irina așa cum ni s-a dezvăluit nouă. Calmă, sensibilă, plină de energie pozitivă, un artist care se înconjoară de oameni care vor să creeze ceva excepțional. 

Propunerea de a face parte din proiectul Vocea României a fost firească, spunem noi, iar Irina ne-a povestit, cu emoție în glas, cum a primit vestea.

„S-a întâmplat în momentul în care urcam pe scena celui mai mare concert pe care l-am avut până acum, în Chișinău. Erau 50.000 de oameni în Piața Marii Adunări Naționale care strigau numele meu, să intru pe scenă. Așa ceva nu am visat până atunci. Fix înainte să intru pe scenă am primit vestea. A fost un moment atât de emoționant, că am ieșit pe scenă și, când am ajuns la piesa Cosmos, efectiv am început să plâng. M-au văzut 50.000 de oameni cum am plâns, cum mi-a scăpat vocea, dar, probabil au zis e ok, nu-i bai, ți-am simțit cu toții emoția. Cred că pentru ei a fost ceva neobișnuit ca un artist să se exteriorizeze pe scenă, dar nu aveam cum altfel, a fost extraordinar”, se confesează solista.

Venirea Irinei la Vocea este un câștig pentru show și pentru viitorii concurenți, care au ocazia să lucreze cu un artist care își propune, cu succes, să iasă din tipar. Felul unic în care face muzică și devotamentul ei pentru valorile autentice care trebuie să le transmită ea au determinat nume sonore ale scenei din România să-i solicite colaborări. Irina a compus deja piese pentru Inna, Andra, Alina Eremia, Antonia și Raluka. Și a făcut-o excepțional. Dar, care e scopul ei la Vocea României?

„Wow! Nu știu cum să spun... Eu consider că venirea mea la Vocea nu e întâmplătoare și cred că, dacă mi s-a oferit această șansă, trebuie neapărat să fac ceva cu ea. Ceva mai presus decât viitorul meu sau decât cariera mea. Nu știu dacă o să pot, dar mi-aș dori foarte mult să descopăr niște valori care nu s-au exploatat până acum. Niște valori chiar naționale”, dezvăluie Irina.

Noul antrenor Vocea României e foarte dedicat muzicii sale. Munca asiduă pe care o depune pentru a crea ceva unic și pătrunzător o recompensează mereu pe Irina. Ea este prima artistă din România care s-a aflat în Top 30 Trending pe YouTube, cu trei piese simultan. „My Favourite Man”, „Cupidon” (feat. Guess Who) și „Stai lângă mine” (feat. Vunk) sunt în continuare printre cele mai ascultate piese autohtone pe YouTube. Fără îndoială, Irina Rimes e un artist digital desăvârșit și recunoaște deschis că urmărește în permanență cum crește muzica ei în online.

„Da, fac asta. Cred că orice artist face acest lucru. Caut să descopăr și ce s-a mai scris despre mine, pentru că e interesant să știu cum vede lumea proiectul meu, cum comentează și unde se regăsește”.

O fi muzica viața ei, dar mai face și altceva în afară de a compune și de a susține concerte? Păi, nu prea, iar una dintre cele mai mari plăceri ale sale atunci când nu e în studio sau pe scenă e să lenevească pe canapea. Din cele spuse de ea, ar putea sta pe canapea o zi întreagă, la o sesiune de binging sau urmărind The Big Bang Theory. Nu te îngrijora, Irina! Și noi găsim o plăcere ieșită din comun să butonăm telecomanda. Poate facem împreună o seară de film, aducem noi popcorn și răcoritoare. Pam, pam.

Irina nu inovează doar în muzică și mărturisește că are un stil vestimentar aparte. Nu se consideră o femeie în trenduri și se simte bine în haine pe care, poate, alți tineri de vârsta ei nu le-ar purta. Noi i-am văzut câteva rochii din garderobă și ne declarăm pline de ciudă că nu le-am descoperit înaintea ei.

„Am mare noroc să colaborez cu stiliști speciali și foarte talentați. De exemplu, îmi plac branduri precum Baden sau Laura Firefly, care m-a susținut încă de la început, când nu mă cunoștea nimeni. Sau Omra, sau Parlor, designeri talentați care au văzut în mine ceva diferit, ceva ce le-a plăcut. O am pe Olivia Stoica, fără de care nu m-aș descurca niciodată, pentru că eu, făcând muzică, nu am timp să fac shopping, să caut haine”, se destăinuie Irina Rimes.

Aceasta e o mostră din stilul vestimentar al Irinei, cu mențiunea că fotografia nu vă ajută să vă faceți o idee măcar de înălțimea noului antrenor Vocea României. La cei 149 de centimetri pe care îi măsoară, Irina pare un copilaș drăgălaș pe care îl ții de mână când trece strada. De aceea, pantofii cu toc fac minuni întotdeauna.  

„Port pantofi cu toc. Îmi place și mie să mă simt înaltă. Când locuiam în Chișinău purtam mai des. Acolo fiecare femeie simte nevoia să iasă pe tocuri și când se duce la magazin. Aici, în schimb, e un chin să umbli pe tocuri, fiindcă foarte multe străzi sunt pavate. La concerte port și tocuri, și teniși, depinde de starea mea, dacă vreau să fiu cu picioarele pe pământ sau mai sus”, ne spune, Irina, amuzată.

Trei întrebări cu răspuns rapid! 

Ce nu-ți lipsește niciodată din geantă?

„Nu plec niciodată de acasă fără gloss, fără orice lucru legat de telefon și comunicare. Baterie, încărcător, laptop, le iau peste tot cu mine. Dar și lucuri care țin de igienă”.

Ce muzică asculți și care crezi tu că e artistul numărul 1 în lume?

„Ascult muzică de toate felurile, și de club, și techno, și electro, și jazz, și funk. Rock ascult foarte mult, muzică clasică, de toate. Cred că în fiecare domeniu există artiști buni sau mai puțini buni sau care transmit chestii diferite și atunci nu poți să-i compari. Mie îmi place mai mult Kadebostany, dar nu poți să-l compari cu Rihanna, pentru că sunt diferiți”.

Ce înseamnă perfecțiunea pentru tine?

„Perfecțiunea este atunci când îți dai seama că ai imperfecțiuni care te pot avantaja (râde) și pe care știi să le folosești în avantajul tău. Pentru că nu poți să fii perfect”.

Irina Rimes aduce un plus de valoare și prospețime show-ului Vocea României. E, cu siguranță, un pas important în cariera ei, de care vrea să se bucure împreună cu toți fanii ei, pe care îi îndeamnă să o susțină și în acest nou proiect. Irina are chiar și un mesaj important pentru ei. 

„Elevilor le-aș spune să învețe acum (râde), pentru că mai târziu nu vor mai avea această șansă. Or să vrea să știe mai multe, dar nu vor avea timp. Pe cei mari i-aș ruga să simtă cât mai mult, pentru că uneori uităm de dragoste și de cei din jur. Uităm de familie, care este foarte importantă. Mama mă sună uneori să-mi spună: Irina, tu-ți bați joc de mine? Au trecut două zile și nu m-ai sunat. De multe ori nu-mi dau seama cum trec zilele, iar mama așteaptă s-o sun, să-i povestesc ce e nou”, mărturisește artista, care se declară foarte apropiată de părinții ei.

Irina crede că oamenii care ies în față și-și câștigă notorietatea prin muncă cinstită au o responsabilitate față de cei care îi văd ca pe niște modele. Prin imaginea sa și prin muzica pe care o face, Irina încearcă să trasmită niște valori sănătoase generațiilor tinere. Mă rog, noi zicem că și reușește asta. Tu ce zici, Irina?  

„Eu încerc să fac asta, dar îmi place să-i las pe alții să vorbească pentru mine. Dacă oamenii îmi spun că simt ceea ce eu vreau să le transmit prin muzica mea, atunci se confirmă că transmit niște valori frumoase. Părerea mea este că valorile acestea se cultivă în familie și aș apela în primul rând la părinții tineri. Eu am fost educată de acasă. M-a educat și societatea, într-adevăr, dar valorile adevărate, cum sunt dragostea și respectul, le am de acasă, de la părinți”, a concluzionat Irina Rimes.

Carte de vizită

Irina Rimes (26 de ani) este solistă și compozitoare. Originară din Republica Moldova, Irina și-a făcut debutul în muzica mare în 2012, după participarea la show-ul Fabrica de staruri din țara natală. S-a mutat în București în urmă cu șase ani și, în acest scurt timp, a lansat hituri memorabile precum „Visele”, „Ce s-a întâmplat cu noi”, „My favourite man”, „Cosmos” și „Stai lângă mine”. În 2017 a fost distinsă cu premiile Best New Artist și ProFM Award, în cadrul Media Music Awards. 

related posts

Modifică setările cookies