Iubirea vieții lui Vlad Țepeș. De ce domnitorul nu s-a căsătorit niciodată cu ea


Vlad Țepes este una dintre cele mai controversate personalități din istoria României.

Tag-uri: #vlad tepes #iubita

Despre domnitorul român, devenit celebru în toată lumea grație scriitorului Bram Stoker, care l-a avut drept sursă de inspirație pentru romanul ”Dracula”, se știe că a avut trei soții, printre care o nobilă din Transilvania și o rudă a lui Matei Corvin.

Iubirea vieții lui Vlad nu fost, însă, niciuna dintre acestea, ci Katharina Siegel, o săsoaică din Brașov, pe care Țepeș a cunoscut-o pe când ea avea 17 ani, iar el - 24 de ani. 

Profesoara de istorie Bertha-Diana Kraser, citată de jurnalul.ro, a descoperit descrierea Katharinei într-o cronică transilvană: ”Frumoasa cetății își purta părul blond după obiceiul săsesc, în lungi cozi împletite, iar ochii săi albaștri și talia zveltă au fermecat mulți bărbați din cetate, dar și pe alți, veniți din Transilvania, din Țara Bârsei ori chiar din Flandra”, spune aceasta. 

Din cronica transilvană mai reiese, după spusele istoricului, că Vlad, fiul lui Vlad Dracul, era invidiat pentru frumusețea sa fizică și fascinanții săi ochi verzi, ”ca de balaur”, cum îi descria Bonfinius, cronicarul regelui Ungariei.

Vlad și Katharina au avut împreună cinci copii, domnitorul mai având din cele trei căsnicii ale sale alți cinci moștenitori. Din păcate, aceștia nu s-au putut căsători niciodată, în ciuda dorinței lui Vlad. În vara lui 1460, acesta coresponda cu Papa Pius II, căruia îi cerea să-i anuleze căsătoria cu prima soție, Anastasia. Conform legendelor, Anastasia s-a sinucis, făcând astfel posibil mariajul dintre Vlad și Katharina. Un complot însă a dus la întemnițarea domnitorului. Acesta nu a putut fi eliberat decât sub promisiunea că se va căsători cu o altă femeie, ruda lui Matei Corvin.

În ciuda acestei situații, Katharina i-a rămas credincioasă lui Vlad, chiar după și căderea acestuia de pe tron. Povestea lor dragostea s-a sfârșit o dată cu moartea voievodului (în decembrie 1476 sau ianuarie 1477). Katharina, care avea pe atunci 39 de ani, s-a întors la mănăstire, unde și-a petrecut tot restul vieții. 
Foto: brasovultau.ro

FULLSCREEN
Iubirea vieții lui Vlad Țepeș. De ce domnitorul nu s-a căsătorit niciodată cu ea
  • /

related posts

Modifică setările cookies