Lista rusinii. Vedete care recunosc ca nu au citit o carte in viata lor


Victoria Beckham, Jamie Oliver sau Katie Price sunt doar trei din vedetele pe care le admira si le imita milioane de oameni, desi nu prea merita statutul de model. S-au scris sute de pagini de ziar despre ei, ba chiar au semnat si ei cateva volume, dar de citit, nici vorba! Ocupati cu moda, shoppingul sau experimentele culinare, ei sustin ca niciodata – nici in scoala!- nu au citit vreo carte.


Victoria Beckham a fost cunoscuta ca “Posh” (tr. Eleganta) pe cand era membra trupei Spice Girls. Tocilara, Culta sau Isteata ar fi fost probabil porecle care ar fi stricat imaginea trupei. Cu nasul mereu in reviste de moda – uitandu-se la poze – Victoria a declarat in 2005 ca randurile scrise nu o atrag la fel de mult ca rafturile pline cu haine.

“Nu am citit o carte in viata mea”, a spus ea in 2005 si daca tacea… filosoafa ramanea! Ca una e sa te parasca fostul diriginte ca nu erai prieten cu literatura si alta e sa o spui atat de candid asumat. “Nu am timp”, completa ea, la varsta de 31 de ani. In mod ironic, ea a scris o carte:  autobiografia “Learning to Fly”. Pacat pentru cei patru copii ai ei pentru ca, studiile arata, ei imita la acest capitol parintii. Asa ca, daca Mama Posh nu citeste, probabil ca nici cei patru copii ai ei nu vor rasfoi decat… audiobook-uri.

Jamie Oliver a scos pe piata 22 de carti! Cate a citit? Niciuna! Evident, nu se pun la socoteala cele 22 de liste de retete pe care le-a semnat. Parinte a patru copii, la fel ca Posh Spice, el spunea sincer intr-un interviu din 2010 ca fiica lui de 8 ani pe atunci, Poppy, ii bate obrazul din cauza asta. El are o mica scuza pentru lipsa crunta de cultura: este dislexic. Diagnosticul nu-l scapa de rusine totusi.

Medicii spun ca dislexicii citesc mai incet, dar nu ca sunt incapabili sa citeasca. Sa fim seriosi, macar un Paolo Coelho putea si el sa citeasca pana la varsta de 36 de ani!

Katie Price (cunoscuta si ca “Jordan”) a scos pana la 33 de ani 4 autobiografii, 5 romane si doua serii de carti pentru copii! Dar nu a citit niciun rand. Ea este definitia fetei de la pagina 5, numai ca ea a aparut in pagina 3 din The Sun. Calitatile ei fizice au propulsat-o in lumina reflectorelor si in patul unor barbati cunoscuti.

Katie a fost casatorita deja de doua ori, cu Peter Andre si cu luptatorul Alex Reid, si toate astea plus multe alte peripetii de vedeta aparuta peste noapte au constituit subiecte savuroase  si maxima inspiratie pentru cartile ei. Nu radeti! Volumele ei au fost nominalizate la British Book Awards: “Being Jordan” a fost nominalizat la categoria “Biografia Anului” ,iar una din cartile din seria “Perfect Ponies” a primit o nominalizare la premiul “Cea mai buna carte pentru copii a anului”.

Davinia Taylor este o alta vedeta superbogata din aceasta lista rusinoasa. Ea este putin cunoscuta in Romania, dar a aparut de numeroase ori in presa engleza pentru ca tatal ei este multimilionar in lire sterline si pentru ca a fost actrita de telenovele. Ea duce o viata de diva. Ca sa ne intelegem, la nunta ei cu Dave Gardner, manager de fotbalisti, cavaler de onoare a fost David Beckham, iar domnisoara de onoare era una din membrele formatiei Atomic Kitten.

Ea a pierdut custodia fiului ei la divort dupa ce s-a internat intr-o clinica dezintoxicare si se zvoneste ca s-a culcat cu iubitul prietenei ei, Sadie Frost (fost sotie a lui Jude Law). Davinia, mostenitoarea unei averi uriase, a pus la vanzare una din casele tatalui sau cu tot cu o biblioteca impresionanta. Despre cartile pe care le vinde alaturi de mobila, ea a spus “Nu le-am citit, dar imi plac copertile.”
 

FULLSCREEN
Lista rusinii. Vedete care recunosc ca nu au citit o carte in viata lor
  • /

related posts