Liz Taylor si Richard Burton - idolii de la Hollywood uniti de 11 filme, 2 casatorii si o excentrica poveste de dragoste condamnata de Vatican


„Povestea de dragoste a secolului XX” - asa este numita deseori tumultoasa relatie a celor doi actori celebri. Pentru ca inainte de Brangelina, TomKat sau Bennifer au fost Liz & Burton – super-cuplul din anii `60 care a magnetizat atentia intregii lumi. 


Pasiune, opulenta si decadenta, astfel se poate rezuma pe scurt mediatizata legatura care a ajuns chiar si in atentia Vaticanului. Cei doi n-au tinut insa cont de nimic. Inca de cand s-au intalnit pe platourile de filmare de la Cleopatra, una din cele mai scumpe productii din istorie, pasiunea si atractia dintre ei a devenit publica. Chiar daca proaspatul cuplu incerca sa se tina departe de ochii presei. Amandoi erau atunci casatoriti: Burton cu producatoarea Sybil Williams, in timp ce Elisabeth era deja la cel de-al patrulea mariaj. 

"Ti-a spus cineva ca esti foarte frumoasa?”

A exclamat Burton cand a vazut-o pentru prima data pe Elizabeth. La scurt timp dupa ce o intalnise, Richard scrie aproape poetic despre Liz: „Pe scurt, ea era prea mult pentru mine...Acei ochi imensi albastri-violeti...cu o lucire ciudata...Miliarde de ani au trecut, civilizatii au aparut si s-au stins in vreme ce acele lumini cosmice din privirile ei ma examinau. Mi se parea ca fiecare mic punct de pe fata mea devenea in fata ei un crater de pe Luna”. (sursa: psychologytoday.com)

Nici Elizabeth nu ascundea ca Richard era marea iubire a vietii ei: "Il iubesc pe Richard Burton cu fiecare fibra a sufletului meu, dar nu putem fi impreuna”. Au fost, insa nu pentru totdeauna. Flacara relatiei lor a ars intens si repede. S-au casatorit pe 15 martie 1964, divortand in1974, pentru a se recasatori 16 luni mai tarziu. Acest al doilea mariaj a durat doar un an. De-a lungul relatiei lor au jucat in mai multe filme, printre care si in pelicula castigatoare a 5 Oscaruri Cui e frica de Virginia Woolf? despre care se spune ca ar fi semanat izbitor cu destinul lor impreuna.

Cel mai scump diamant din lume

Liz era una dintre cele mai celebre femei din lume. Dar la fel de celebra era si pasiunea ei pentru bijuteriile scumpe. Iar Richard stia sa ii ofere cele mai extravagante cadouri. De la inelul cu diamant Krupp de 33 de carate pe care Liz l-a primit in 1968 si l-a purtat aproape in fiecare zi, pana la sfarsitul vietii, si pana la imensul diamant Cartier de 69.42 de carate, cumparat de Richard cu 1.1 milioane de dolari, ceea ce il facea cel mai scump diamant la acea vreme. La cea de-a patruzecea aniversare, Burton i-a daruit lui Elizabeth un ultim dar: diamantul Taj Mahal in forma de inima, pe care erau inscrustate cuvintele „Dragostea este eterna”. 

related posts

Modifică setările cookies