Medicul Cătălin Denciu se află în stare gravă după ce a intrat în flăcări pentru a salva victimele incendiului din Piatra Neamț


Seara zilei de 14 noiembrie 2020 a fost una neagră pentru mai mulți pacienți internați în Spitalul Județean din Piatra Neamț, din cauza unui incendiu devastator care a izbucnit la secția ATI a unității medicale.


Potrivit primelor informații pe care le-au oferit autoritățile române, nu mai puțin de 10 pacienți care aveau coronavirus au decedat în urma incendiului, iar alte șapte persoane se află în stare gravă.

„Zece persoane au fost declarate decedate, iar şapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă”, a spus la ora 20.30, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

Din câte se pare, medicul de gardă despre care a vorbit Irina Popa este Cătălin Denciu, acesta suferind arsuri de gradul II şi III pe 80% din suprafaţa corporală!

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI. Un medic care se află în secţie se află în stare gravă, suferind răni extinse. Incendiul a fost lichidat de către echipele ISU Neamţ”, au anunțat și reprezentanții Spitalului Judeţean Neamţ, într-un comunicat de presă.

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași notează că medicul de gardă Cătălin Denciu, în vârstă de 42 de ani, a fost rănit în timp ce încerca să salveze pacienții de la ATI, înainte ca echipajele de pompieri să ajungă la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Alături de el s-ar fi aflat, potrivit sursei citate, și o asistentă.

„Suntem alături de colegul nostru medic aflat de serviciu și care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând, potrivit informațiilor, să salveze pacienții. Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii! Am avut incendiul de la Maternitatea Giulești, iar acum această tragedie care poate arată și infrastructura deficitară a spitalelor”, a spus, într-un comunicat prof. dr. Daniel Coriu de la Colegiul Medicilor.

„Două cadre medicale, un medic și o asistentă, și-au riscat viața să salveze pacienții. Ambii au fost răniți”, a spus și ministrul Nelu Tătaru la Digi24.

Imediat după ce a fost salvat din incendiu, medicul Cătălin Denciu a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București, urmând ca în dimineața zilei de duminică să fie transferat la un spital din Belgia.

Vezi și: FERMA. În Plus, episodul 30: Andreea Antonescu, declarații surprinzătoare despre Elena Chiriac

related posts

Modifică setările cookies