Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: „Nu cred că vom avea sărbători de iarnă”


Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește alarmant de repede în România, iar medicii din toate colțurile țării transmit mesaje prin care încearcă să îi responsabilizeze pe cetățeni.


Zilele trecute, medicul Virgil Musta de la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a dezvăluit la Digi 24 că este posibil să nu putem petrece Crăciunul și Revelionul alături de apropiați, la fel cum s-a întâmplat și de Paște, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Suntem necăjiți că, din păcate, mai sunt și oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situație așa dificilă. Suntem într-o situație limită și pandemia continuă să crească. Această roată care se rostogolește peste noi nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili și dacă nu respectăm regulile cu strictețe. Încă am speranță, pentru că trebuie să luptăm împreună, să câștigăm acest război foarte dificil și, din păcate, vedem mai multe dificultăți decât ne-am fi așteptat. Trebuie să fim responsabili, să conștientizăm importanța purtării măștii și a distanțării fizice, pentru că fără aceste măsuri numărul de cazuri va crește. Nu cred că vom avea sărbători de iarnă și nu cred că putem să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă. Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise și toate evenimentele restricționate”, a spus Virgil Musta.

foto: Agerpres

Vezi și: ShARE ÎN BUCATE - Tocăniță de cartofi cu pui și muștar

related posts

Modifică setările cookies