Mesaje pentru binefăcători. Mamele din Ucraina, gesturi disperate pentru siguranța copiilor lor


Fiindcă viața este incertă în Ucraina, părinții din această țară apelează la măsuri inedite pentru a asigura supraviețuirea copiilor lor. Mamele și tații din Ucraina inscripționează mesaje utile pentru binefăcătorii celor mici, în cazul în care adulții își vor pierde viețile în război.


Peste 4 milioane de copii, aproape jumătate din numărul total, din Ucraina au fost relocați de la începutul războiului din această țară, în vestul Ucrainei sau în state din Europa. Unii dintre ei vor rămâne orfani sau se vor pierde de părinții lor, motiv pentru adulți să apeleze la soluții disperate pentru a le asigura supraviețuirea.

În speranța că salvatorii le vor prelua copiii după ce ei nu vor mai fi, părinții inscripționează pe corpul celor mici datele personale ale acestora (nume, data nașterii, numele părinților) și un număr de telefon de contact, în cazul unei tragedii.

Iuliia Mendel, purtătoarea de cuvânt a președintelui Volodimir Zelenski, a distribuit pe Twitter fotografia unei fetițe care poartă acest gen de mesaj.

O mamă ucraineană, Oleksandra Makoviy, a scris pe spatele fiicei sale numele, data nașterii, numărul părinților, astfel încât, dacă ea se pierde sau ei sunt uciși în timpul războiului, cineva să o ajute pe fetiță”, a scris oficialul de la Kiev.

Iuliia Mendel a dezvăluit că mama fetei s-a gândit, cam târziu, că putea apela la o soluție mai eficientă, deși mai dureroasă pentru copil: „Apoi m-am gândit de ce nu i-am făcut un tatuaj cu aceste informații?”, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Conform reprezentanților Organizației Națiunilor Unite, până la 24 martie 2022, nu mai puțin de 4,3 milioane de copii din Ucraina au părăsit locurile natale, împreună cu mamele sau bunicile lor, pentru a se refugia de război.

Peste 1,8 milioane de copii au ajuns în grija serviciilor de protecție socială din statele vecine, în timp de 2,5 milioane de micuți au fost mutați în zone din vestul Ucrainei, considerate mai sigure.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies