Moment istoric la Oscar! Viola Davis, Octavia Spencer si Naomie Harris au reusit ceva ce nu s-a mai facut pana acum


Trei femei de culoare au facut istorie la premiile Oscar! Pentru prima data in 88 ani, Viola Davis, Octavia Spencer si Naomie Harris au primit nominalizari la aceeasi categorie.


Mai exact, e prima oara cand trei actrite de culoare sunt nominalizate in acelasi an, la aceeasi categorie - cele trei se lupta pentru titlul de cea mai buna actrita in rol secundar. 

Mai mult decat atat, Viola Davis este prima actrita de culoare care se poate lauda cu trei nominalizari  de-a lungul carierei la prestigioasele premii. Iar Octavia Spencer e prima actrita de culoare care a castigat un Oscar si a fost nominalizata din nou.

Nu in ultimul rand, comparativ cu ultimii ani, in care Oscarurile au fost acuzate ca nominalizeaza si premiaza doar actori, compozitori, regizori si producatori albi, de data aceasta si persoanele de alta culoare si rasa au fost luate in considerare.

Nominalizarile pentru cele 24 de categorii de la premiile Oscar 2017 au fost anuntate prin intermediul unui streaming video pe Youtube, prin intermediul unor actori laureati si nominalizati la premiile Oscar, precum Jennifer Hudson, Brie Larson, Emmanuel Lubezki, Jason Reitman si Ken Watanabe, alaturi de Cheryl Boone Isaacs, presedinta Academiei de film americane.

Cea de-a 89-a gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisa in direct de postul american ABC si va fi difuzata in peste 225 de tari si teritorii din intreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de comediantul Jimmy Kimmel, gazda show-ului "Jimmy Kimmel Live!" de pe postul ABC.

related posts

Modifică setările cookies