Multi NU stiu! Alba-ca-Zapada nu e prima printesa Disney! Cum arata personajul desenat inaintea ei


Majoritatea celor care au vazut productii Disney stiu ca primul film de animatie care are in prim-plan o printesa realizat de Walt Disney este "Alba-ca-Zapada", lansat in anul 1937. Adevarul este insa altul! Inaintea ei, a mai existat una! 


In 1934, cu cativa ani inainte ca "Alba-ca-Zapada" sa aiba premiera in cinematografele americane si sa dea startul unui adevarat fenomen, Walt Disney a realizat un film de scurt metraj in care personajul principal era... Persefona.

"Zeita Primaverii" a facut parte din seria "Silly Symphonies" si a reprezentat un soi de test pe care animatorul l-a facut inainte de prima animatie de lung metraj. Pana atunci, majoritatea desenelor pe care le facuse aveau in prim-plan animale, asa ca nu stia exact cum sa dea viata unui personaj uman.

Persefona, prima printesa desenata de Walt Disney, este imprumutata din mitologia greaca, si este realizata intr-un mod foarte asemanator cu cel in care a fost creata Alba-ca-Zapada. Ea este surprinsa tinandu-si rochia si fiind inconjurata de pitici si animale, la fel ca Alba.

Cu ajutorul Persefonei si a "Zeitei Primaverii", Walt si echipa lui de animatori au creat schite pe care le-au folosit ulterior pentru a da viata altor personaje si desene animate de succes. Iata, deci, cum arata prima printesa creata de creatorul fenomenului Disney:Foto: disney.wikia.com

  • Multi NU stiu! Alba-ca-Zapada nu e prima printesa Disney! Cum arata personajul desenat inaintea ei

related posts

Modifică setările cookies