Noi date privind coronavirusul: cercetătorii au anunțat cât rezistă în aer virusul


Cercetători din întreaga lume încearcă, de aproximativ trei luni, să găsească remediul pentru coronavirus, făcând mai multe teste și experimente în diferite laboratoare.

Tag-uri: #coronavirus

Noul virus respirator care se răspândește în primul rând prin contactul cu o persoană infectată, prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de salivă sau secreții nazale, el dă mari bătăi de cap cercetătorilor, însă în fiecare zi se află noi date despre coronavirus.

Dacă până acum nu se știa exact cât poate rezista virusul pe suprafețele exterioare, deși informațiile preliminare sugerează că acesta poate supraviețui câteva ore sau chiar mai mult, chinezul Hu Shixiong, de la Centrul de Control şi Prevenţie din Provincia Hunan, a dezvăluit că are informații noi privind acest lucru.

Potrivit cercetătorului, o persoană bolnavă îi poate infecta pe cei care se află la o distanţă de maximum 4,5 metri de ea. Mai mult decât atât, se pare că virusul supraviețuiește aproximativ 30 de minute în aer și cel puțin trei zile pe suprafețe.

„Poate fi confirmat că într-un spaţiu închis, ventilat, distanţa de transmitere depăşeşte distanţa considerată sigură. Iar legat de temperatură, virusul rezistă la temperaturi de 36,6 grade Celsius circa trei zile pe sticlă, textile, metal, plastic sau hârtie”, a spus Hu Shixiong.

Studiul chinezilor a scos la iveală și faptul că noul coronavirus supravieţește cel puțin cinci zile pe piele sau pe fluidele corporale.

Vezi și: Doctor de bine - Informaţii utile despre coronavirus

FULLSCREEN
Noi date privind coronavirusul: cercetătorii au anunțat cât rezistă în aer virusul
  • /

related posts