Nu e de mirare ca Victoria Beckham si Anna Wintour nu rad niciodata! Studiile spun ca zambetul nu e in avantajul nostru


Victoria Beckham a facut valuri recent cand a aparut cu un tricou pe care era scris "Moda mi-a furat zambetul". Probabil v-ati intrebat de ce sotia lui Beckham nu zambeste niciodata. Aceeasi poveste si cu cea mai influenta persoana din lumea modei, editorul Vogue America, Anna Wintour. 


Studiile arata un rezultat neasteptat. Zambitul te poate face sa pari cu 2 ani mai in varsta decat esti de fapt.

Directorul Institutului Brain and Mind, Universitatea Western, Canada, a descoperit ca persoanele zambarete sunt considerate mai in varsta decat sunt de fapt. Astfel, oamenii ii percep ca fiind mai batrani pe cei care zambesc. El le-a aratat participantilor la experiment trei poze cu persoane care zambesc, par surprinse si au o expresie neutra.

Rezultatele au arata ca persoana care parea surprinsa a fost considerata cea mai tanara, iar cea care zambea, mai in varsta. In timp ce zambetul este perceput ca fiind echivalentul unei dispozitii fara griji, increzatoare, iti poate adauga cativa ani la fizionomie. Motivul pentru care Victoria Beckham si Anna Wintour zambesc atat de rar, s-ar putea sa fi fost descoperit,si anume, falsa impresie pe care o creeaza privitor la varsta lor.


Dr Mel Goodale a adaugat: "Ceea ce m-a frapat a fost ca  atunci cand i-am intrebat apoi pe participanti despre perceptiile lor, ei si-au reamintit in mod eronat ca au identificat fetele zambitoare ca cele mai tinere. Ei nu au realizat ca au "imbatranit" fetele fericite. Perceptiile si convingerile lor erau total opuse."

Dr. Goodale apreciaza ca rezultatele studiului au demonstrat incearcarea oamenilor de a ignora ridurile care se formeaza in zona ochilor atunci cand zambesc.

FULLSCREEN
Nu e de mirare ca Victoria Beckham si Anna Wintour nu rad niciodata! Studiile spun ca zambetul nu e in avantajul nostru
  • /

related posts

Modifică setările cookies