O asistentă din Germania care a spart un flacon de vaccin anti-COVID-19 i-a vaccinat pe pacienți cu soluție salină


Autoritățile din Germania au pornit o anchetă împotriva unei asistente, după ce aceasta a decis să-i vaccineze pe pacienți cu soluție salină, pentru a ascunde faptul că a spart un flacon de vaccin Pfizer.


Potrivit jurnaliștilor de la Agerpres, care citează AFP, totul a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni, în landul Saxonia Inferioară, la un centru de vaccinare al Crucii Roşii. Sursa citată notează că doar șase persoane dintre cei aproximativ 200 de pacienți au fost vaccinate cu soluție salină și că vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat.

„Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată”, au afirmat autoritățile, care au adăugat că asistenta i-a spus doar unui coleg ce a făcut, iar acesta a alertat restul cadrelor medicale.

Autoritățile germane au mai declarat că au chemat de urgenţă toate cele aproximativ 200 de persoane pentru teste de anticorpi, pentru a identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină. Mai mult decât atât, autorităţile locale au introdus regula celor „patru ochi”, pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.

foto: Agerpres

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și:

related posts

Modifică setările cookies