O campanie publicitara, interzisa pe motiv ca imaginile prezentate insulta femeile. Vezi pozele provocatoare care au dus la aceasta decizie


Compania American Apparel a fost obligata sa isi retraga cea mai recenta campanie publicitara din cauza reclamatiilor primite de la fani. Acestia au fost socati de ipostazele in care erau prezentate fotomodelele in reclame si au cerut stergerea lor de pe piata pe motiv ca pozele denigreaza femeile si le transforma in obiecte sexuale.


Desi nu este prima oara cand se foloseste de imagini in care posteriorul si coapsele femeilor sunt fotografiate in pozitii indecente, American Appeal a decis sa respecte reclamatiile primite recent si sa retraga afisele de promovare.

Compania este una dintre cele mai cunoscute firme producatoare de haine la nivel mondial si se afla in permanenta in atentia publicului datorita imaginilor riscante, a puternicelor conotatii sexuale si a modelelor dezinhibate care apar in reclame.

De aceasta data fanii sustin ca brandul a exagerat insa, acesta primind numeroase plangeri din partea publicului care nu a fost de acord cu imaginea femeii prezentate in campanie.

In pozele cu pricina fata fotomodelului lipseste, dar spatele, posteriorul si coapsele acesteia sunt scoase in evidenta intr-un mod indecent, ceea ce i-a deranjat pe multi dintre cei care au vazut campania. Imbracata intr-un costum de baie intreg negru si cu ciorapi peste genunchi de culoare gri, femeia este prezentata inghenunchind pe pat si cu picioarele desfacute.

Brand-ul a fost criticat pentru pozitiile vulnerabile in care a fost prezentat modelul, fiind totodata acuzat ca denigreaza femeile.

In ultimele 4 luni, American Apparel a retras trei campanii publicitare din cauza plangerilor. Tu crezi ca decizia este una fireasca? Au exagerat intr-adevar?

FULLSCREEN
O campanie publicitara, interzisa pe motiv ca imaginile prezentate insulta femeile. Vezi pozele provocatoare care au dus la aceasta decizie
  • /


related posts