O tânără a rămas însărcinată de două ori, la 5 zile distanță. Cum a fost posibil


Odalis și Antonio Martinez au fost extrem de încântați când au aflat că vor deveni părinți în noiembrie 2020, după ce tânăra suferise un avort spontan cu câteva luni mai devreme. 


Odalis, în vârstă de 25 de ani, a avut parte de o surpriză colosală atunci când a mers la primul control, scrie Metro.

Medicul i-a spus că așteaptă nu unul, ci doi copii care au fost concepuți în momente diferite, în cursul aceleiași săptămâni. Practic, tânăra din California a rămas însărcinată, când era deja însărcinată. 

Fenomenul extrem de rar, în care femeile pot rămâne însărcinate chiar dacă sunt deja însărcinate, este cunoscut sub numele de superfetare. În lume există doar 10 astfel de cazuri înregistrate. Fenomenul se manifestă prin formarea unui embrion dintr-un ciclu menstrual diferit, în timp ce un alt embrion este deja prezent în uter.

"Când mergi la prima ecografie, verifică totul și ziua în care ai conceput de fapt copilul. Atunci, medicul mi-a spus că au fost concepute la cinci zile distanță una de alta, ceea ce nici măcar nu știam că se poate întâmpla”, a mărturisit Odalis.

Cuplul a conceput astfel, la 5 zile distanță, două fetițe ce nu sunt gemene. Odalis a spus că tot ceea ce i s-a întâmplat este un miracol, mai ales că mămica are acum acasă două fetițe perfect sănătoase, în vârstă de 6 luni. 

“Am rămas însărcinată în timp ce eram deja însărcinată. Nici nu știam că se poate întâmpla așa ceva!”. (...) Știu că nu sunt gemene, însă pentru că oamenii sunt confuzi eu le spun că: da, sunt gemene!. Nici măcar nu sunt identice, dar seamănă mult”, a declarat Odalis, mama fetițelor Lilo și Imelda. 

related posts

Modifică setările cookies