Iti plac nucile, migdalele si alunele? Afla ce beneficii au asupra organismului


Nu doar nucile, dar si alunele, migdalele si fisticul, contin grasimi mono si polisaturate. Cercetatorii au demonstrat totodata faptul ca ele au efect de reducere a colesterolului. Totul este sa le consumi crude, in niciun caz prajite! E adevarat, sunt bogate in calorii, dar au si efecte benefice.


 

Oleaginoasele au un aport semnificativ de proteine, grasimi, minerale si micronutritienti, capabili sa te mentina satula si energica mult timp, fara sa te incarce cu calorii.

"Oleaginoasele contin acizi grasi, contin substante uleioase, dar este vorba despre acele uleiuri care sunt benefice organismului. Contin acizi omega 3 si omega 6, care sunt benefici pentru functionarea inimii, nu cresc colesterolul. Sunt hranitoare, contin si proteine in acelasi timp. Sunt excelente pentru o gustare. Cateva nuci si cateva stafide sunt excelente intre mese. Ne ajuta foarte mult", spune Andreea Dragomirescu, medic nutritionist.

Cercetatorii americani vin si cu argumente pentru cele care se tem ca alunele, migdalele sau nucile le-ar putea ingrasa. Un studiu efectuat de medicii de la centrul medical “City of hope” din California a demonstrat ca persoanele care consuma regulat aceste vegetale cu grasimi sanatoase au cu 40 la suta mai multe sanse sa slabeasca decat cei care nu le includ in meniu.

Aceasta pentru ca alunele si nucile ofera o puternica senzatie de satietate, iar proteinele pe care le contin stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor. In plus, contin mult magneziu si vitamina E. Totusi, pentru ca ele sa-si faca treaba, ar trebui consumate proaspete, fara adaosuri de sare. Combinate cu plante verzi, iaurt sau cereale, alunele si nucile te tin departe de tentatii periculoase precum dulciurile super procesate sau carnurile pline de colesterol.

related posts

Modifică setările cookies