Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, mesaj sfâșietor: “Câți copii mai trebuie să moară...”


Olena Zelenska a postat un mesaj sfâșietor pe contul de Instagram. Soția președintelui ucrainean Volodimir Zelensky îi imploră pe liderii lumii să instituie “no fly-zone” deasupra Ucrainei, după ce mai mulți copii și-au pierdut viața în orașele bombardate de ruși. 


Prima Doamnă a Ucrainei a postat mai multe fotografii alb-negru cu o parte dintre victime și atras atenția că mulți alți copii sunt blocați în subsoluri, rămân fără hrană sau medicamente. 

"Ocupanții ucid copii ucraineni. Conștient și cinic. 

Sofia, 6 ani. Ea, fratele ei de un an și jumătate, mama, bunica și bunicul lor au fost împușcați în mașina lor.

Alisa din orașul ucrainean Ochtyrka. Ea nu avea mai mult de 8 ani. A murit în timpul bombardamentului împreună cu bunicul ei, care a încercat să o protejeze cu propriul său corp.

Polina din Kiev. Ea a murit împreună cu părinții și fratele ei în timpul bombardamentelor pe străzile capitalei.

Arseni, 14 ani. Un glonț l-a lovit pe băiat în cap. Paramedicii nu au putut ajunge la el din cauza bombardamentelor, iar Arseni a murit de la hemoragie.

Grav rănit de tirul de rachete. Kirill, în vârstă de 18 luni, din Mariupol, a fost dus la spital de părinții săi, dar medicii nu au mai putut face nimic”, și-a început Olena Zelensky mesajul sfâșietor. 

Soția lui Volodimir Zelensky a continuat spunând că cel puțin 38 de copii au fost deja uciși în Ucraina. Ea a avertizat că numărul lor va crește dacă Rusia nu va opri bombardamentele. 

“Câți copii mai trebuie să moară pentru ca trupele ruse să nu mai tragă și să accepte coridoarele umanitare? Un astfel de coridor este necesar tocmai în orașele cele mai puternic bombardate ale Ucrainei. Sute de copii pot muri acolo în subsoluri fără mâncare sau îngrijire medicală. Ocupanții împușcă familiile și voluntarii care încearcă să plece sau să ajungă în oraș. (…) Raportați aceste fapte îngrozitoare: invadatorii ruși ucid copii! Arătaţi asta și mamelor din Rusia. Ar trebui să știe ce fac fiii lor în Ucraina. Cei care consimt în mod tacit la aceste crime poartă responsabilitatea personală pentru moartea fiecărui copil ucrainean", a mai scris Olena.

La final, soția lui Zelenski a făcut un apel către NATO să închidă spaţiul aerian de deasupra Ucrainei.

"Ţări din NATO: blocați spațiul aerian pentru avioanele rusești! Salvaţi-ne copiii pentru ca ai voştri să nu moară mâine!” a conchis Olena.

Fotografii Getty Images/ Instagram

related posts

Modifică setările cookies