Orașul Beijing, în stare de război, după ce coronavirusul a revenit în China! Unde a fost descoperit din nou


De mai bine de șase luni, întreaga planetă este în alertă din cauza coronavirusului care a fost descoperit pentru prima dată în orașul chinezesc Wuhan.


De atunci și până astăzi, peste 8 milioane de oameni au fost infectați la nivel mondial cu noul coronavirus, dintre aceștia aproximativ 450.000 pierzându-și viața.

Chiar dacă în multe țări pandemia a fost ținută sub control, iar populația și-a reluat viața normală, există în continuare țări precum SUA, Rusia și Mexic care anunță zilnic câteva mii de noi cazuri de persoane infectate. În schimb, la polul opus se afla China, care reușise să scape de pandemie... până zilele trecute!

Potrivit presei de peste hotare, țara din Asia a înregistrat peste 83.000 de cazuri de coronavirus și aproape 5.000 de decese, dar populația și-a reluat viața normală, inclusiv orașul Wuhan, care era considerat un focar de infecție ieșind din carantină. Din păcate, însă, în urmă cu aproximativ o săptămână presa din China a anunțat că într-o piață de pește din Beijing a fost redescoperit noul coronavirus: se afla pe tocătorul folosit pentru somonul importat!

Odată cu această descoperire, numărul de cazuri a crescut din nou în China, doar în Beijing fiind anunțate în ultimele șapte zile aproape 140 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 31 au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore!

Mike Ryan, de la Organizația Mondială a Sănătății, a afirmat însă că somonul nu poate să fie purtător de virus, astfel că noul coronavirus a ajuns din nou în China ca urmare a unei contaminări încrucișate.

Din cauza noilor infectări, Beijing a intrat în stare de război, iar autoritățile au decis să închidă mai multe piețe și cartiere, dar și școlile și universitățile.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre călătoritul cu avionul începând cu data de 17 iunie și care sunt noile măsuri de siguranță impuse

related posts

Modifică setările cookies