Party în deșert! Tenismenele noastre s-au distrat la Indian Wells


În frunte cu Simona Halep, cele mai valoroase jucătoare de tenis din România se află în aceste zile la Indian Wells, în Statele Unite, acolo unde stă să înceapă super-turneul dotat cu premii de peste 9 milioane de dolari.


Pentru românce, competiția propriu-zisă din deșertul californian a fost prefațată de o petrecere pe cinste. Raluca Olaru a împlinit duminică frumoasa vârstă de 30 de ani, ocazie cu care le-a scos în oraș pe conaționalele Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu, cele patru tenismene fiind însoțite și de antrenorii cu care colaborează.

Hello, 30!!! Bucuroasă să îmi petrec această zi alături de voi”, a fost mesajul postat pe Facebook de Raluca Olaru, alături de câteva fotografii care au surprins perfect atmosfera de party.

Practic, s-a adunat la aceeași masă „crema” tenisului feminin românesc în acest moment. Dacă sărbătorita Raluca Olaru e o specialistă a probei de dublu (locul 38 în lume), ea câștigând de-a lungul timpului 9 turnee WTA, Halep, Buzărnescu și Begu sunt tenismenele din România clasate cel mai bine în ierarhia de simplu. 

Astfel, Simona Halep e pe locul 2 și încearcă să revină pe fotoliul de lider mondial, Mihaela Buzărnescu e pe locul 31 WTA, în timp ce Irina Begu a alunecat în clasament până pe locul 70. La începutul carierei, Raluca Olaru a fost și ea o valoroasă jucătoare de simplu, apropiindu-se de Top 50 mondial. 

Ulterior, afectată de dificultățile financiare specifice pentru tenisul de mare performanță, Raluca s-a axat doar pe proba de dublu. Cu eforturi și sacrificii considerabile, ea a reușit să se redreseze din punct de vedere al banilor, totalul veniturilor sale din tenis ridicându-se acum la aproximativ 1,3 milioane de dolari. Comparativ, Simona Halep se apropie de impresionanta sumă de 30 de milioane de dolari câștigată pe terenurile de tenis.related posts